Logo
Menu sluiten
Dit moet je proeven

Kaasspecialiteiten

Kaasspecialiteiten uit het Bregenzerwald moet je geproefd hebben. Tot de lokale specialiteiten uit het Bregenzerwald behoren onder andere de Rohmilch-Emmentaler, Camemberts, koe-, schaap- en geiten kaas en een hele lekker Bachensteiner. Buiten Vorarlberg zo goed als onbekend is de ‚Alpzieger‘, die zijn groene kleur dankt aan meer dan 40 verschillende kruiden.

Zoetigheid uit het bos

Een ander bijzonderheid is de “Gsig” of “Sig”, die vanwege de bruine kleur ook wel wordt aangeprezen als ‚bos-schocolade‘ Dit is gekarameliseerde melksuiker, die je puur kunt eten of kunt gebruiken om desserts te verfijnen.

Kortom, ook heerlijke lokale specialiteiten vind je in het Bregenzerwald!

Meer informatie over de kaasspecialiteiten in het Bregenzerwald.


 

Kaasspecialiteiten
Kaasspecialiteiten
Regionale specialiteit Gsig of Sig