Logo
Menu sluiten
Vakantieweer Oostenrijk

Prima week voor de boeg!

Ook morgen zullen er weer veel vakantiegangers naar Oostenrijk vertrekken. Iedereen hoopt natuurlijk op veel zon komende week. Maar komt die er ook? Wij zetten op basis van de Oostenrijkse weerberichten van de ORF en de ZAMG op een rijtje wat je de komende week ongeveer aan weer op je vakantieadres kunt verwachten. Verwachting voor 12 – 18 augustus:

Zaterdag: regenachtige aankomstdag

Van Vorarlberg tot in Oberösterreich zal het morgen regelmatig wat regenen. Aan het einde van de middag concentreert de neerslag zich vooral op Tirol en het Salzburgerland. In de andere delen van Oostenrijk zal het dan al droger zijn en richting het oosten en zuidoosten zal er ook wel wat zon te zien zijn. Morgen is het vrij koel met temperaturen op veel plaatsen tussen de 15 en 20 graden, verder naar het Oosten toe richting de 25 graden.

Zondag: ZONdag

Op de zondag kan je er meteen lekker op uit! In vrijwel heel Oostenrijk laat de zon zich regelmatig zien. Overdag ontstaan er wel wat stapelwolken, maar bijna overal zal het droog blijven. Het is niet heel warm, met temperaturen tussen de 18 en 26 graden toch prima vakantieweer!

Maandag: een typische Oostenrijkse zomerdag

Maandag zal er best wel wat zon zijn. Richting het einde van de middag, maar vooral in de avond, zullen op veel plaatsen onweersbuien ontstaan. De temperaturen zijn met 21 tot 29 graden aangenaam warm. Eigenlijk heel normaal weer voor een Oostenrijkse zomerdag.

Dinsdag: weer een goede dag!

Op dinsdag is er ook weer behoorlijk wat zon. Wat warmte onweer aan het einde van de middag is vooral in zuidoostelijk Oostenrijk niet uit te sluiten. Temperaturen tussen de 23 en 31 graden. Lekker!

Woensdag: de druk moet van ketel

Met name in westelijk Oostenrijk (Vorarlberg, Tirol, Salzburgerland) zal het een dag zijn met regelmatig wat onweersbuien. De druk moet even van de ketel… in de middag klaart het echter ook hier al weer op. Temperaturen van 20 graden in het westen tot 32 graden rond Wenen.

Donderdag: wisselend bewolkt

Hoe meer naar het oosten toe hoe zonniger. Hoe meer naar het westen toe, hoe groter de kans dat je in de middag ook op wat regen moet rekenen. Wel heerlijke temperaturen tussen de 22 en 31 graden.

En de vrijdag?

Die staat nog in de sterren wat dat betreft. Zowel de ORF als de ZAMG kijken nog niet langer vooruit dan donderdag. Laten we er vanuit gaan dat het vast een mooie vakantiedag wordt, maar misschien toch ook met een klap onweer, zoals zo typisch is in de zomermaanden.

Al met al lijkt het dus op veel plaatsen een prima vakantieweek te worden als we naar het weer kijken. Wel is het goed rekening te houden met soms een bui of onweersbui.

Fijne vakantieweek gewenst!

Geschreven door:

Reacties