fbpx
Logo
Menu sluiten
Volg het pad van de ijstijd

Bürser Schlucht

De ongelofelijke kracht van water en ijs vormde de afgelopen 10.000 jaar de Bürser Schlucht. Deze kloof geldt als één van de mooiste in de Alpen en herbergt vele bijzonderheden!

De grote blokken gneis die door de Alvierbach tot het einde van de kloof werden verplaatst, zijn in de Alpen bijna nergens te vinden. Zie zien er imposant uit in de diepte van de kloof. Je vindt hier bovendien een zeer bosrijk gebied dat bijna op een oerwoud lijkt. Dit maakt dat de kloof het leefgebied is van zeldzame dieren en planten. Het ontstaan van onze aarde wordt in de Bürser Schlucht letterlijk zichtbaar!

Bürser Schlucht: familiewandeling voor natuurliefhebbers

De familiewandeling die door de kloof heen loopt is een mooie ervaring. Bouw je eigen stuwdam in de beek of geniet gewoon van het geluid van het stromende water. Volg de weg van het water naar beneden (of omhoog). Na een wandeling is er nog genoeg tijd om op je zelfgemaakte vuurplek lekkere worstjes te grillen en de geschiedenis van de kloof op je in te laten werken. Ben je in het Brandnertal? Vergeet zeker deze Bürser Schlucht niet!

Meer informatie over de Bürser Schlucht


 

Bürser Schlucht
Bürser Schlucht
Ontstaan In de afgelopen 10.000 jaar
Moeilijkheidsgraad Makkelijk / gemiddeld