fbpx
Logo
Menu sluiten

Böndlsee

Idyllisch en kristalhelder bergmeer

De Böndlsee ligt net buiten het dorp Goldegg en biedt frisse afkoeling in een prachtig berglandschap. Dit idyllische en kristalheldere meer ligt op 843 meter hoogte en wordt wat minder warm dan de Goldegger Moorsee. Desalniettemin bereikt de watertemperatuur in de zomermaanden een aangename 24 graden. Het is hier dan ook heerlijk vertoeven. Ga lekker zwemmen na een actieve dag in de bergen of geniet gewoon van de Oostenrijkse rust rondom dit mooie bergmeer.

Oostenrijkse gastvrijheid

Rondom de Böndlsee liggen een paar gezellige en mooie Gasthofen. Een bezoek aan het Wirtshaus Seebichl is absoluut de moeite waard. De (jonge) gastvrouw Eva heeft veel gereisd, maar heeft toch gekozen om weer naar Goldegg terug te keren: ‚Denn Zuhause ist es am schönsten‘. Wanneer je rondom het meer geniet dan verzorgd zij je van ijs, frisse drankjes of warme koffie. Bovendien begrijpt Eva goed wat er bij een dag ontspanning rondom de Böndlsee bijhoort!

Wandelen rondom de Böndlsee

Liever actiever onderweg? Dat kan ook, want rondom het meer liggen prachtige wandelpaden. De vakantieregio Goldegg am See is in zijn geheel een fantastische regio om te wandelen in de zomer. In Goldegg is het nog echt rustig en beleef je dat echte authentieke Oostenrijk gevoel. Meer informatie over de Böndlsee vind je hier.

Böndlsee
Böndlsee
Wirtshaus Seebichl
Website www.seebichl.at
Telefoon +43 (0) 6416 7278
Adres Mitterstein 6, 5622 Goldegg