fbpx
Logo
Menu sluiten

Langlaufen

Langlaufen in Goldegg

Goldegg staat niet bepaald bekend als een groot centrum als het om de skisport gaat. Wat betreft langlaufen is het echter een schitterende plek en biedt de regio bovendien genoeg mogelijkheden. Niet voor niets trainen op de langlaufloipes rondom Goldegg de vroegere Olympische atleten Felix Gothwald en Michael Gruber. Langlaufen in Goldegg is een fantastische ervaring voor de liefhebbers van langlaufen onder ons!

Uitgebreid langlauf netwerk

Het uitgebreide netwerk aan langlaufroutes is in totaal 45 kilometer lang. Hier is het goed vertoeven in de zon want de loipes liggen op het zonnige hoogplateau. Iedere langlaufliefhebber vindt hier loipes die bij zijn of haar niveau passen. De langlaufloipes in Goldegg am See gelden als sneeuwzeker en afwisselingsrijk. In totaal zijn er acht verschillende langlaufloipes te vinden. Alle loipes bieden zowel plaats voor de klassieke langlaufer als ook voor de moderne ‘skating’ variant.

Bijzonder mooie omgeving

Goldegg am See ligt op een zonnig hoogeplateau in het Salzburgerland. Beeldmerken in het landschap zijn de Goldegger Moorsee en het prachtige Schloss Goldegg. In de winter is de Goldegger Moorsee natuurlijk bevroren waardoor langlaufen over het bevroren meer een extra bijzondere ervaring wordt. Tijdens het langlaufen in Goldegg geniet je volop van de mooie omgeving en dat terwijl het nog sneeuwzeker is ook!

Overzichtelijke en duidelijke markering

De verschillende loipes zijn bovendien allemaal met elkaar verbonden en leiden je diep in de heerlijke natuur van de Goldegger winter. Oriëntatie is dankzij de overzichtelijke markering geen enkel probleem en verdwalen zul je hier niet. Kortom, beginner of professional, in Goldegg is het een genot om te langlaufen! De loipekaart bekijk je hier.

Langlaufen
Langlaufen
Langlaufseizoen: december tot maart
Sneeuwzeker: ja
Totale lengte: 45 kilometer
Meer informatie: www.goldeggamsee.at