fbpx
Logo
Menu sluiten

Schloss Goldegg

Historisch kasteel uit de 14e Eeuw

Het Schloss Goldegg is een historisch kasteel uit de 14e Eeuw met een prachtige historische traditie. Het kasteel had als belangrijkste taak het bewaken van de wegverbinding tussen het Pongau en het Pinzgau. Net wat hoger gelegen dan het dorp waakt dit kasteel dan ook over de omgeving en vormt dit het officiële centrum van het kleine maar gezellige Goldegg am See.

Weerspiegeling in het water

De aanblik van dit kasteel kenmerkt ook de aanblik van het liefelijke dorp Goldegg am See. Aan de voet van dit kasteel ligt de romantische Goldegger Moorsee. Bijzonder om te zien is de weerspiegeling van het kasteel in het water. Het kasteel samen met het meer en de fantastische bergomgeving vormen een pittoresk en fotogeniek plaatje! Niet alleen mooi om van de buitenkant te zien, maar zeker ook de moeite waard om eens van binnen te bekijken.

Schloss Goldegg: ga terug in de tijd!

Het Schloss Goldegg is een belangrijk centrum voor cultuur en seminars in de regio Pongau. In het kasteel zijn vele seminars bij te wonen over het thema gezondheid en levensvreugde. Daarnaast is het een prachtige locatie voor evenementen als concerten, theater, cabaret en lezingen. Natuurlijk is het ook mogelijk een kijkje in de geschiedenis te nemen en u mee te laten nemen tijdens een van de rondleidingen in en rondom het kasteel. Dit is zeker de moeite waard en een leuk uitje voor families! Meer informatie over het Schloss Goldegg, openingstijden en rondleidingen leest u hier.

Schloss Goldegg
Schloss Goldegg
Website www.goldeggamsee.at
Email tourismus@goldeggamsee.at
Telefoon +43 (0) 6415/8131
Adres Hofmark 18, 5622 Goldegg