fbpx
Logo
Menu sluiten

Kneippkuuroord

Een ware Kneipp belevenis

Niet bekend met het principe van ‘Kneippkuuroord’? Geeft niet, we leggen het graag even uit. Kort samengevat is het een methode die genoemd is naar Sebastian Kneipp waarbij kuren met natuurlijke middelen centraal staan. Wandelen in een (koud) ondiep waterbassin is één van de bekendste vormen van het kuren volgens de Kneipp methode.

De vakantieregio Grossglockner Zellersee is een waar Kneippkuuroord met meerdere Kneipp faciliteiten (Kneippanlagen). De grootste vindt je in Bad Fusch, een voormalig kuuroord in een mysterieus zijdal boven het dorp Fusch, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt in de Hohe Tauern. Hier zijn verschillende Kneipp faciliteiten voorhanden, is er een waterval, een speciaal Kneipp doolhof, een uitkijktoren en enkele speeltoestellen. Kortom een ideale plek om met het hele gezin een dag heerlijk traditioneel te ontspannen.

Ook de Kneippanlagen ‘Käfertal’ en ‘Rosenpark’ zijn meer dan de moeite waard. Waar u in Käfertal uitkijkt op vele bergen van 3000 meter en hoger, daar bent u in Rosenpark omringd door vele honderden rozen.

Meer informatie over de Kneippanlagen in de vakantieregio Grossglockner Zellersee vindt je hier.

Kneippkuuroord
Kneippkuuroord
Toerismebureau Grossglockner Zellersee
Website www.grossglockner-zellersee.info
E-mail info@grossglockner-zellersee.info
Telefoon +43 6545 7295
Adres Raiffeisenstrasse 2 - 5671 Bruck