fbpx
Logo
Menu sluiten
Must-see

Großglockner Hochalpenstraße

De Großglockner Hochalpenstraße in Oostenrijk is misschien wel de beroemdste weg in de Alpen. Een bezichtiging van één van ’s werelds mooiste bergwegen is meer dan de moeite waard. Als Oostenrijk liefhebber is het eigenlijk een must om deze prachtige weg een keer gereden te hebben. Wij van Oostenrijk TV zijn ook fan van deze prachtige bergweg en reden er al vaak overheen.

Großglockner Hochalpenstraße: middenin het Nationalpark Hohe Tauern

De Großglockner Hochalpenstraße brengt je middenin het ongekend mooie berglandschap van het Nationalpark Hohe Tauern. De weg leidt langs schitterende bergweides, bossen, rotsen en gletsjers tot aan de voet van Oostenrijks hoogste berg, de Großglockner (3798 m). De prachtige vergezichten maken dat je de hele rit met open mond zult beleven.

Verbinding tussen het Salzburgerland en Karinthië

De Großglockner Hochalpenstraße is geopend vanaf begin mei tot begin november. Wanneer de weg precies wordt geopend of gesloten is elk jaar weer afwachten, afhankelijk van de sneeuwsituatie. In de winter is de Großglockner Hochalpenstraße gesloten omdat er dan simpelweg te veel sneeuw ligt. In de overige maanden dient de straat als verbinding tussen het Salzburgerland en Karinthië. Tegenwoordig is de straat echter vooral een toeristische trekpleister.

Acitiveiten rondom de Großglockner Hochalpenstraße

Ook rondom de pas is er van alles te beleven. Zo krijg je met het dagticket niet alleen toegang tot de pas zelf, maar ook tot vele kleine musea en infopoints langs de route. Voor de actievelingen zijn er prachtige wandelroutes, bovendien is de kans groot dat je een van de vele Murmeltieren (marmotten) zult spotten. Al met al is de Großglockner Hochalpenstraße één van de topattracties in Oostenrijk. Zeker een must see dus voor de Oostenrijk liefhebber!

Tip van Oostenrijk TV: rijd de bergweg in het voorjaar of de herfst

Rijd de pas ook eens in het vroege voorjaar of de herfst. Waar je in het vroege voorjaar langs metershoge sneeuwmuren rijdt, is de herfst weer bijzonder door de vele kleuren en de eerste verse sneeuw van het seizoen! Veel toeristen zul je ook niet tegenkomen in het voor- of najaar.

Bekijk onze aflevering op de Großglockner Hochalpenstraße

Wijzelf reden de Grossglockner Hochalpenstrasse in de herfst en maakte er een prachtige aflevering over. Lees het hele bericht en bekijk de aflevering hier of check gelijk de aflevering bovenaan de pagina.  Voor meer informatie over de Großglockner Hochalpenstraße kijk je op www.grossglockner-zellersee.info.


 

Großglockner Hochalpenstraße
Großglockner Hochalpenstraße
Meer informatie
Seizoen Vanaf begin mei tot begin november
Hoogste punt 2504 meter
Website www.grossglockner.at