fbpx
Logo
Menu sluiten
Juweel van de Alpen

Nordkette

De bergketen Nordkette waakt in het noorden over de stad en is een populaire bestemming voor uitstapjes: zowel voor sporters als voor genieters. De Nordkettenbanen in Innsbruck brengen je vanaf het station Congress in het stadscentrum direct de berg op. Zo sta je 20 minuten later op maar liefst 2.000 meter hoogte –  en geniet van het prachtige bergpanorama en adembenemende uitzichten.

Adembenemend bergpanorama vanaf de Nordkette

Boven aangekomen, zorgt een prachtig bergpanorama voor adembenemende uitzichten. De bergstations van de Nordkettenbanen zijn echter ook uitgangspunten voor wandelingen naar talrijke hutten en almen. Kort en betrekkelijk eenvoudig: van de Hungerburg wandel je binnen 45 minuten naar de Arzler Alm.

Prachtige wandelingen op de Nordkette

Vanaf de Seegrube bereik je na een uur de Bodensteinalm. Of ontdek al wandelend de Höttinger Alm, bereikbaar binnen anderhalf uur. Alpenpark Karwendel kent nog talrijke andere wandelmogelijkheden, evenals hutten om op adem te komen of te overnachten. Wandel bijvoorbeeld over de Goetheweg in de sporen van de dichter naar de Pfeishut. Heen en terug in vierenhalf uur.

Mountainbiken, klimmen en nog veel meer

Niet alleen voor een adembenemend uitzicht ga je omhoog op de Nordkette. Je kunt hier bijvoorbeeld ook fantastisch mountainbiken op uitdagende downhill routes. Wel eens van een Klettersteig gehoord? Bovenop de berg heb je een aantal prachtige Klettersteig routes. Genoeg mogelijkheden dus om te klimmen op de Nordkette. In de winter kun je trouwens ook perfect skiën op de Nordkette!

Meer informatie over deze bergketen bij Innsbruck

 

Nordkette
Nordkette
Meer informatie www.innsbruck.info