fbpx
Logo
Menu sluiten

Vliegen naar Innsbruck: dit moet je weten

De snelste en makkelijkste verbinding tussen Nederland en de Oostenrijkse Alpen is met een vlucht naar Innsbruck. Zowel in de zomer als in de winter is vliegen naar Innsbruck snel, comfortabel en betaalbaar. De bergen in, de pistes op of een snelle citytrip, je bent er zo. Laat de vakantie maar beginnen!

Vliegen naar Innsbruck vanuit Nederland in de zomer

Hoewel het aanbod beperkter is dan in de winter, kun je gelukkig ook in de zomer naar Innsbruck vliegen. Een super verbinding voor een mooie citytrip of een actieve vakantie in de bergen!

Directe vluchten vanaf Amsterdam naar Innsbruck

Transavia vliegt het hele jaar door vanaf Amsterdam naar Innsbruck. In de zomermaanden vliegen ze twee keer per week (woensdag en zondag). Ook in de herfst vliegt Transavia nog vanuit Amsterdam naar Innsbruck. In november vliegen ze op donderdag en zondag en vanaf december weer dagelijks. Tickets vanaf €29 euro enkele reis.

 

Vliegen naar Innsbruck vanuit Nederland in de winter

In de winter is het aanbod van vluchten vanuit Nederland naar Innsbruck groot. Verschillende maatschappijen vliegen vanaf Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven naar Innnsbruck. Genoeg keuze dus en bij mooi weer heb je gegarandeerd een prachtig uitzicht!

Hi Dear, It has been a while ?#lovingmountains #sidewind #innsbruckairport

A post shared by Marika Parvinen (@marikaparvinen) on

Vliegen naar Innsbruck vanuit Amsterdam

Transavia vliegt het hele jaar door van Amsterdam naar Innsbruck. Vanaf de kerstvakantie tot en met begin april vliegt Transavia zelfs met een of meerdere directe vluchten per dag vanuit Amsterdam naar Innsbruck en weer terug. Prijzen starten al vanaf €29 voor een enkele reis. Rondom de schoolvakanties kunnen de prijzen wel flink oplopen (vooral in de weekenden).

Vliegen naar Innsbruck vanuit Rotterdam

Transavia vliegt vanaf  de kerstvakantie tot begin april dagelijks tussen Rotterdam en Innsbruck. Ook hier beginnen de prijzen al vanaf €29 euro voor een enkele reis. Voordeel: Rotterdam the Hague Airport is klein, dus je bent zo door de security en klaar om te boarden.

Vliegen naar Innsbruck vanuit Eindhoven

Transavia vliegt vanaf eind november elk weekend en vanaf eind december elke dag van en naar Innsbruck vanuit Eindhoven. Ook hier vliegt Transavia tot ongeveer begin april. Prijzen starten vanaf €29 euro.

Wat je verder nog moet weten over vliegen naar Innsbruck

Het vliegveld van Innsbruck ligt vlak bij (of eigenlijk zowat in) de stad. Handig dus voor een snelle verbinding naar het centrum of de gebieden in de omgeving!

Welke maatschappijen vliegen er naar Innsbruck?

Transavia vlieg vanaf Amsterdam het hele jaar door met een directe vlucht naar Innsbruck. In de winter kun je ook vanaf Rotterdam en Eindhoven met Transavia rechtstreeks naar Innsbruck vliegen. Ryanair en Easyjet vliegen niet naar Innsbruck.

Hoe lang is het vliegen naar Innsbruck?

Binnen anderhalf uur ben je vanuit Nederland in Innsbruck. Meestal is dit echter nog wat sneller, afhankelijk van de windrichting. Zo zijn wij zelf ook wel eens binnen iets minder dan een uur geland!

Hoe kom ik vanaf het vliegveld van Innsbruck naar het treinstation?

De afstand tussen de luchthaven van Innsbruck en het centrum van Innsbruck is slechts een aantal kilometer. De makkelijkste optie van de luchthaven naar het centrum is de bus. Buslijn F rijdt doordeweeks en op zaterdag iedere 15 minuten en op zondag iedere 30 minuten naar het Hauptbahnhof. Meer info over het openbaar vervoer in Innsbruck vind je hier.

Transfer vanaf vliegveld Innsbruck

Met de taxi naar het centrum van Innsbruck kost je tussen de €10 en €15. Bedenk dat als je met de taxi naar skidorpen als Sölden en Mayrhofen wilt je al snel €150 euro kwijt bent. In veel gevallen regelen hotels ook (al dan niet betaald) transfers van en naar de luchthaven.