fbpx
Logo
Menu sluiten
Bijzonder stukje Oostenrijk

UNESCO Biosfeerreservaat Lungau

Grootste biosfeerreservaat van Oostenrijk

Wist je dat het UNESCO Biosfeerreservaat Salzburger Lungau het grootste biosfeerreservaat van Oostenrijk is? Sinds 2012 mag het Lungau deze titel met trots van UNESCO dragen. Een UNESCO Biosfeerreservaat betekent dat er in de betreffende regio rekening gehouden wordt met oorspronkelijkheid, traditie en er een hoge biodiversiteit voorhanden is. Het Salzburger Lungau voldoet dus aan al deze voorwaarden!

Weetjes over het UNESCO Biosfeerreservaat Salzburger Lungau

Het Salzburger Lungau is een bijna 1000 (!) vierkante kilometer groot hoogteplateau. Dit hoogteplateau wordt door het nationale park de Hohe Tauern in het westen, de Niederen Tauern in het noorden en oosten en door het Nockgebergte in het zuiden omringd. De samenkomst van verschillende bergketens maakt bovendien dat de biodiversiteit hier zo hoog is.

Bijzondere ligging van het hoogteplateau

Het hoogteplateau Lungau heeft een gemiddelde hoogte van ongeveer 1000 meter. Het hoogste punt in het noorden is de ‘Hochgolling’ (2862m) en in het zuiden ligt het hoogste punt zelfs boven de 3000 meter. De Lungauers zijn dan ook trots op hun hoogste berg de ‘Hafner’ met een hoogte van maar liefst 3076 meter!

Bezoek zelf het UNESCO Biosferenpark

Vakantie in een UNESCO Biosferenpark heeft iets bijzonders. Wij hebben het voor jullie uitgeprobeerd en kunnen alleen maar zeggen dat de regio de moeite waard is. Zowel qua natuur als maar zeker ook qua activiteiten. Kortom, hier kom je echt helemaal tot rust in een overweldigende natuurlijke omgeving.

UNESCO Biosfeerreservaat Lungau
UNESCO Biosfeerreservaat Lungau
Meer informatie www.lungau.at