fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn
Valentijn

De 'Goldene' herfst in Oostenrijk

Afl.3 – Grossglockner Hochalpenstrasse

De mooiste tijd van het jaar

In de miniserie ‘De ‘Goldene’ herfst in Oostenrijk’ zijn wij onderweg in de vakantieregio Grossglockner-Zellersee in het kleurrijkste seizoen van het jaar: de herfst. In deze derde aflevering van de miniserie ‘De ‘Goldene’ herfst in Oostenrijk’ rijden we de Grossglockner Hochalpenstrasse in de herfst. Het is misschien wel de beroemdste bergpas van de Alpen en wij rijden ‘m in misschien wel de mooiste periode van het jaar! Rij de Grossglockner Hochalpenstrasse in de herfst en je hebt een ervaring om nooit te vergeten.

Startpunt in Bruck an der Grossglocknerstrasse

De pas begint in het dorp – hoe kan het ook anders – Bruck an der Grossglocknerstrasse. Vanuit hier rij je in de richting van het dorp Fusch en ongeveer 5 minuten na dit dorp komen de tolpoortjes van de Grossglockner Hochalpenstrasse. De tol die je hier betaalt is tegelijkertijd ook je toegangskaartje voor vele activiteiten en musea langs de route. Niet vergeten hier gebruik van te maken dus!

Grossglockner Hochalpenstrasse in de herfst

De route zelf is een belevenis voor jong en oud dwars door de hoogste bergen van Oostenrijk en het nationale park de Hohe Tauern. Prachtige uitzichten zijn gegarandeerd. Ieder seizoen heeft zo zijn eigen charme. Een echte aanrader wat ons betreft, zeker ook in de herfst! Meer activiteiten en bezienswaardigheden in de regio ontdek je op de regiopagina van Grossglockner Zellersee.

 


Meer informatie:
Meer informatie over de Grossglockner Hochalpenstrasse vind je hier.

Bekijk de andere afleveringen:
De ‘Goldene’ herfst in Oostenrijk – Afl. 1: Wandelen rondom de Moosalm & Ameisenweg
De ‘Goldene’ herfst in Oostenrijk – Afl. 2: Fietsen rondom de Zellersee

Meer informatie:
Tourist Info Grossglockner-Zellersee
info@grossglockner-zellersee.info
www.grossglockner-zellersee.info
Raiffeisenstrasse 2
5671 Bruck-Fusch
+43 6545 7295