fbpx
Logo
Menu sluiten
Aflevering 12

De groeten uit… Zell am See – Kaprun!

Dit is een samenwerking met het Oostenrijks Toeristenbureau.

Ruim 5 jaar woon ik nu in vakantieregio Zell am See – Kaprun. Hoe leuk is het dan dat ik nu ook voor Oostenrijk TV in mijn thuisregio opnames heb mogen maken. We beginnen weer met een ‘De groeten uit…’ aflevering, voordat we deze week nog de Kitzsteinhorn gaan beklimmen en motorcrossen op de Schmitten. Maar eerst dus deze dag waar ik op twee verschillende manieren het meer van Zell am See aan jullie voorstel en aansluitend nog een bezoekje aan het dorp breng.

MS Schmittenhöhe – panoramarondvaart

In de vakantieregio Zell am See – Kaprun wordt ook een rondvaart op de Zellersee aangeboden. Dat doe je op MS Schmittenhöhe die vanaf eind april tot half oktober dagelijks meerdere keren een rondje over het meer maakt. De rondvaart duurt ongeveer 45 minuten en terwijl je in het zonnetje van het uitzicht geniet word je ook nog eens bediend als je wat wilt drinken. Als het bovendek geopend is dan raad ik je zeker aan daar een plaatsje te zoeken, want dat maakt het allemaal nog net een stukje mooier!

Het meer op met de elektroboot

Een andere mogelijkheid om de Zellersee op te gaan is met een klein elektrobootje. De bootjes zijn geschikt voor 4 personen. Die kan je langs de kade in het dorp op meerdere plaatsen huren. Persoonlijk vind ik dit nóg leuker, omdat je dichter op het water zit en zelf kunt bepalen hoe lang je vaart en waar je naar toe wilt. Wel opletten natuurlijk, want hoe langer, hoe duurder. De elektrobootjes zijn trouwens heel eenvoudig te besturen. Neem in je rugzak wat te drinken mee, want als het zonnetje schijnt is het snel aangenaam warm!

Na je boottocht is het een aanrader om ook even een bezoek brengen aan de leuke binnenstad van Zell am See. Altijd gezellig daar! Leuke terrasjes, leuke winkels en mooie oude Oostenrijks huizen.

Vakantieregio Zell am See – Kaprun

De Zellersee is natuurlijk (samen met de Gletsjer) hét kenmerk van deze vakantieregio. Een meer in de bergen heeft iets magisch vind ik altijd. Jullie ook? Dankzij het meer is de zomer in de vakantieregio Zell am See – Kaprun nóg veelzijdiger. Na je wandel- of fietstocht een verfrissende duik in het water? Heerlijk toch! Of gewoon een dagje ‘strand’ aan het meer kan natuurlijk ook. Langs het meer vind je meerdere geschikte locaties om lekker te ontspannen. Echt een keer doen hoor!

Ik heb het geluk in deze regio te mogen wonen en dat doe ik dan ook met plezier. Hoge bergen, water, heel veel activiteit. Beter kan bijna niet. Ben jij wel eens in deze regio geweest? Volgende keer goed rondkijken, want misschien kom je mij wel tegen. Of je komt gewoon gezellig bij ons langs, want we verhuren een leuk penthouse voor je!  😉

Geschreven door:

Tim janssen
Tim janssen
1 jaar geleden

Zell am See is inderdaad een prachtig dorpje maar het lijkt wel veranderd in klein Saoudi Arabië! 80% van de toeristen is islamitisch en je struikelt over de boerka’s en islamitische eettentjes. Je bent in de minderheid en dat voelt oncomfortabel zo is er ook savonds weinig vertier en zitten alleen de koffiehuizen nog vol. Zell am See heeft haar glans helaas verloren, wij gaan er niet meer naar toe!

Reageer
Jan de Steen
Jan de Steen
1 jaar geleden

Afgelopen week een bezoekje gebracht aan Zell am See en inderdaad, het stadje heeft door de jaren heen haar charmes verloren en is veranderd in vesting van de araben. Ook nog even naar kaprun geweest en daar zit zelfs een arabische kapper. Wij gaan er ook niet meer naar toe!

Reageer
T schilder
T schilder
1 jaar geleden

Beste Tim Jansen,Je hebt gelijk maar ik kom uit een plaats in Nederland waar het ook heel toeristisch is. Veel Japanners en chinezen.En i.v b met het boerkaverbod in Oostenrijk zijn ze hier nu ook.Maar deze mensen besteden veel geld en dat is goed voor de welvaart ,en ze zijn niet verkeerd. .Mischien is het beter als jij in de winter komt want Kaprun Zell am zee is echt bijzonder mooi in de zomer en de winter Je kan er van alles.Wij vinden het de mooiste plek in Oosterijk.gr Theo

Reageer
Janjan Boeykens
Janjan Boeykens
1 jaar geleden

Deze mensen besteden veel geld VOOR ZICHZELF maar doen NIETS voor hun eigen mensen lees vluchtelingen die naar hier komen. Sta nog in twijfel of ik nog naar Zell am zee ga er zijn nog andere mooie streken in Ostenrijk.

Reageer
Jose de Beer
Jose de Beer
11 maanden geleden

Wij kwamen al jaren in Zell am See/Kaprun. Prachtige omgeving , vriendelijke mensen. Maar de laatste jaren zijn het Arabische plaatsen geworden. De gewonen Europese toerist telt niet meer, alleen het grote geld van de Arabieren. Ja, die staan te wapperen met briefjes van 500 euro, die wij niet eens uit de Pin automaat halen. Ik ben niet racistisch en heb niets tegen deze mensen, maar wel de manier waarop ze zich gedragen. Ze laten een terras als een puinhoop achter en denken zich alles te kunnen permitteren, zoals koken op een hotelkamer en ‘s avonds laat volop herrie.
De middenstand vaart hier wel bij maar de gewone dorpsbewoner heeft er niets mee. Alle restaurants hebben hun menukaarten in het Arabisch en alle terrassen staan vol met waterpijpen . Voor ons geen Zell am See/Kaprun meer. Gelukkig heeft Oostenrijk nog andere mooie plaatsen te biedén.

Reageer
S van der Ploeg
S van der Ploeg
10 maanden geleden

Deze zomer ook 5 dagen in Zell am See verbleven.
Mooie omgeving met veel mogelijkheden tot leuke uitstapjes.
Ja, zeker 50% van de zomergasten is van Arabische afkomst. Heb je daar last van? Het is idd wennen en doet afbreuk aan de charme van een Oostenrijks stadje/dorp.
Zal mijn vakantie niet verpesten. Maar een volgende Oostenrijk vakantie is naar een meer authentieke Oostenrijks plaats.

Reageer
Reacties