fbpx
Logo
Menu sluiten
Grossglockner - Zellersee

De Ameisenweg: een luizenleven van dichtbij

Altijd al willen weten hoe mieren zo’n grote mierenhoop kunnen bouwen? Hoe overleven mieren de koude winter in Oostenrijk eigenlijk? Tijdens het wandelen over de Ameisenweg in de vakantieregio Grossglockner-Zellersee leer je spelenderwijs alles over het luizenleven van deze kleine insecten.

De start van de Ameisenweg bevindt zich direct naast de Moosalm (1531 meter hoogte) boven het dorpje Gries im Pinzgau. Vanaf de parkeerplaats in Gries loop je ongeveer in twee uur omhoog tot de Moosalm waar je van een prachtig uitzicht geniet. Ondanks dat ze hier geen elekctriciteit hebben kan je hier gewoon genieten van een heerlijke bak koffie, huisgemaakte taart of een goed vullende lunch.

Het mooie van het almengebied hier boven is dat het allemaal nog echt puur natuur is. Je loopt tussen ontelbare mierenhopen en ziet van dichtbij het drukke bestaan van de mieren die constant bezig zijn met het groter maken van hun huis. Langs de route zijn informatieborden geplaatst waar je onder andere aan de hand van spelletjes leert over het leven van de mieren. Voor de liefhebbers is er bij de Moosalm ook een speurtocht/quiz verkrijgbaar die je meeneemt langs de verschillende informatiepunten.

De Moosalm is een van de laatste oorspronkelijke berghutten in de regio. Het mooie van deze plek is dat de hut geopend is vanaf mei tot en met oktober en elk seizoen is er compleet anders. In het voorjaar loop je nog door de laatste resten sneeuw van de winter, in de zomer zit je heerlijk op het panoramaterras en in de herfst geniet je van de felle herfstkleuren.

Wij zelf waren er op een prachtige herfstdag: het uitzicht is echt fantastisch. Kortom: ben je in de regio, plan dan zeker even een dagje in voor de Moosalm en de Ameisenweg! De hele aflevering van de wandeling naar de Moosalm en de Ameisenweg vind je hier.


 

Meer informatie:
Tourist Info Grossglockner-Zellersee
info@grossglockner-zellersee.info
www.grossglockner-zellersee.info
Raiffeisenstrasse 2
5671 Bruck-Fusch
+43 6545 7295

Geschreven door:

Reacties