fbpx
Logo
Menu sluiten
Ganz Holland Backt und so weiter...

Even voorstellen: dit is Liesbeth!

Ik ben Liesbeth Willemars en de meesten van jullie kennen mij van het tv programma Heel Holland Bakt 2018. Naja, er kijken wekelijks zo’n 3,5 miljoen mensen naar en die andere 15 miljoen Nederlanders kent mij dus niet. Toch even voorstellen dan maar.

Grüss Dich!

Ik ben een halve Tirolerin en halve Friezin; een moeder uit Innsbruck en een vader uit Sneek. Leuke combi hè? Ik hou van lekker eten en kook en bak al mijn hele leven. Dat heb ik thuis geleerd van mijn Oostenrijkse moeder. Van Kaiserschmarren tot Gulaschsuppe, van Fritatttensuppe tot Spinatknödel, van Obstkuchen tot Flammkuchen. Zij kon dit eten niet in Nederland vinden en maakte dus alles zelf, met wat lokale aanpassinkjes.

Eenmaal zelf een gezin gekregen, werden wij als expats uitgezonden naar Azië. Ik deed toen precies hetzelfde als mijn moeder: ik ging bitterballen zelf maken, bruin brood, tompouzen, pepernoten…Maar ook veel Oostenrijkse recepten als Vanillekipferl, Lebkuchen, Sachertorte en Glühwein. Puur om het thuisgevoel in huis te halen.

Veel gekookt en gebakken dus!

Terug in Nederland ben ik gaan werken als freelancer voor Oostenrijk Magazine en verzorg ik alweer 4 jaar hun culinaire rubriek. Ook bak ik op aanvraag Apfelstrudels en geef af en toe kookworkshops.

2018 was een gekkenhuis: we hebben, in eigen beheer,  een Alpenkookboek uitgebracht met meer dan 120 heerlijke bergrecepten. En ik heb dus meegedaan aan Heel Holland Bakt. Van de 600 geselecteerde thuisbakkers eindigde ik als 9e. Niet slecht toch? Had wel verder willen komen maar dat lukte helaas niet. Misschien dat ik in een later Blog nog wel eens wat meer daarover vertel 😉

En nu een culinaire rubriek voor Oostenrijk TV. De mannen ‘bakten’ niet veel van hun culinaire rubriek, dus daar ga ik maar eens verandering in brengen! Maandelijks zal ik een lekker authentiek Oostenrijks recept voor jullie maken. Hoop dat het jullie smaakt en ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Ohja: het eerste recept staat al online, kijk hier maar!

Liebe AlpenGrüsse

Geschreven door:
Liesbeth Willemars
Liesbeth Willemars

Ontdek meer over ons

Sandra
Sandra
1 jaar geleden

Beste liesbeth

Wij als oostenrijk liefhebbers worden hier heel blij van.leuk dat je dit zo doet met die recepten.maar ik heb een brandende vraag.heb jij het originele recept van de salzburger nockerl.
Die zijn zo lekjer.

Gr sandra

Reageer
Liesbeth
Liesbeth
1 jaar geleden

Dag Sandra, ja heb een heel goed recept uit mijn moeders kookboek Goed idee voor een van de volgende blogs! Thx! En als je niet kunt wachten, mijn recept staat ook in Alpenkookboek.

Reageer
Ine Paauw
Ine Paauw
1 jaar geleden

Wat leuk Liesbeth!
Ik zie de recepten wel komen, als oud HHB bakker schrijf ik ook recept columns in onze plaatselijke krant. Erg leuk om te doen!
Dankbaar werk, de reacties zijn leuk!
Succes ermee en tot snel gezelligerd!
X

Reageer
Reacties