fbpx
Logo
Menu sluiten
Het Oostenrijk gevoel

De Zeller See is bevroren!

We hebben er even op moeten wachten maar dit jaar was het eindelijk weer zo ver. De Zeller See is bevroren en het ijs is dik genoeg om naar de overkant richting Thumersbach te lopen!

Op de webcam kan je de opbouw van het ijs altijd al goed volgen en het zat er al een tijdje aan te komen dit jaar. Maar ook al is het meer helemaal dichtgevroren, het is altijd nog maar de vraag of het sterk genoeg is om veilig overheen te lopen. Afgelopen week was het zo ver: het ijs werd officieel vrijgegeven dus probeerden wij het even uit!

Wat een plaatjes. Zon nog net niet achter de bergen, sneeuwkristallen op het ijs en kraakheldere frisse lucht. Wij houden er van. Ga je binnenkant die kant op? Grote kans dat het ijs nog stevig genoeg is!


 

Geschreven door:

Andrë Heibroek
Andrë Heibroek
3 jaren geleden

Hallo, wij komen reeds meer dan 20 jr. in Zell am See. En nog nooit gelopen over dit meer. Afgelopen wintersport hadden wij ook het geluk om daar over te kunnen wandelen op zondag 29/01. Prachtig gezicht.

Reageer
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers
3 jaren geleden

Leuk om te horen dat het na al die jaren dan toch eens gelukt is Andre!

Reageer
Rinzke Kok
Rinzke Kok
3 jaren geleden

Ook wij hebben deze fantastische ervaring mogen meemaken,op zaterdag 28/01 liepen wij over het meer, een prachtig gezicht. Jammer dat wij (als hollanders) de schaatsen niet bij ons hadden. Volgende ronde beter!!

Reageer
Wim Ijpelaar
Wim Ijpelaar
3 jaren geleden

Ligt er n mooie ijsplaat gaan ze Lopen !!! zo zonde hahahaa

Reageer
Gertjan Kramer
Gertjan Kramer
3 jaren geleden

Mooi dit te lezen. Ik vertrek aanstaande vrijdag naar Zell am See. Ik zit in dubio of ik mijn schaatsen zal meenemen. Weet iemand of er een ronde sneeuwvrij is om baantje te trekken? Weet een van jullie waar ik de actuele ijsconditie kan checken ik kom hier maar moeilijk achter. Alvast bedankt.

Reageer
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers
3 jaren geleden

Hoi Gertjan, hoewel het meer nog altijd dicht ligt is het officieel niet meer open. De gemeente Zell am See vindt het ijs onbetrouwbaar. Helaas zal schaatsen dus niet mogelijk zijn. Toch heel veel plezier, de pistes zijn in topconditie!

Reageer
Reacties