fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn
Valentijn

Ik wil naar Oostenrijk

Zomervakantie 2020 in Oostenrijk ondanks Corona?

Het is officieel: vanaf 16 juni geldt voor Oostenrijk het reisadvies code geel en zijn ook toeristische reizen weer toegestaan! In heel Europa worden de maatregelen langzaam versoepelt. Oostenrijk loopt hierin voorop en dan denk je automatisch aan jouw zomervakantie 2020 in Oostenrijk. Kan dat? Ga ik deze zomer die prachtige bergen weer zien? En hoe dan? Tijd dus om jullie op de hoogte te brengen, want een zomervakantie in Oostenrijk wordt dit jaar misschien wel wat normaler dan je eigenlijk zou verwachten!

Zomervakantie 2020 in Oostenrijk: Corona onder controle?

Absoluut! Actueel (16.06.2020) zijn er in Oostenrijk nog 391 bevestigde Corona-patiënten. Dit aantal wordt dagelijks minder. Ook het aantal nieuwe besmettingen is extreem laag. Steeds meer regio’s zijn Corona-vrij. Kijken we ook nog een keer waar deze gevallen vooral zijn dan springt Wenen (262) en de deelstaat Niederösterreich (64) er nog boven uit. Daar bevindt zich 83% van de nog bevestigde gevallen. Niet per se de twee regio’s waar de meeste toeristen uit Nederland en België zomers graag naar afreizen natuurlijk. Als je de cijfers in perspectief plaatst dan is 0,0046% van de lokale bevolking actueel besmet. Levensgevaarlijk hier dus 😉 Altijd op de hoogte van de laatste cijfers? Kijk dan hier bij de ORF.

Hoe staat het met de grenzen van Oostenrijk?

De Oostenrijks grenzen zijn geopend. En ja, ook voor Nederlanders en Belgen!  In dit artikel houden we jullie al weken op de hoogte van de ontwikkelingen aan de Oostenrijkse grens.

Zomervakantie 2020 Oostenrijk: wat kan je verwachten?

Inmiddels durven wij te stellen dat wanneer je dit jaar naar Oostenrijk gaat, je eigenlijk een vrij normale Oostenrijk vakantie tegemoet zult kunnen zien. Huh? Zul je wellicht denken, maar gelden er in Oostenrijk dan geen maatregelen? Jullie moesten daar toch mondkapjes op en zo? Dat klopt. De maatregelen waren hier in Oostenrijk inderdaad een stuk strenger, maar worden inmiddels in rap tempo afgebouwd en inmiddels is het leven in Oostenrijk weer behoorlijk normaal. Actueel is dit de situatie die je mag verwachten:

Accommodaties: alle toeristische accommodaties mogen sinds 29.05.2020 weer gasten ontvangen.

Restaurants & bars: die zijn sinds half mei alweer geopend. Er geldt geen reserveringsverplichting. De openingstijden zijn weer verruimd tot 01:00 uur ‘s nachts. Ook mogen er weer meer dan vier personen aan één tafel zitten. Wel draagt het personeel nog een mondkapje of een bril met plexiglas vizier voor het gezicht.

Toeristische activiteiten: die zijn gewoon geopend. De liften draaien in veel gebieden sinds 29 mei weer. Zwembaden zijn weer geopend. Kortom; precies zoals je dat eigenlijk gewend bent.

Mondkapjes: die zijn niet meer nodig. Althans, niet meer in de winkels en niet meer bij het binnen gaan van de restaurants. In het openbaar vervoer nog wel. Ook bij een bezoek aan de apotheek of de dokter is dit nog verplicht.

Culturele evenementen / Theater: een concert, theater of bioscoop bezoeken is ook weer mogelijk 50% van de zitplaatsen mogen worden bezet.

Evenementen: actueel geldt dat er weer evenementen (indoor & outdoor) georganiseerd kunnen worden tot maximaal 100 bezoekers. Per 1 juli wordt dit 250, vanaf 1 augustus 500 personen.

Waar op letten tijdens mijn vakantie deze zomer?

Onverminderd van kracht blijft het advies om afstand te houden. In Oostenrijk geldt een minimum afstand van 1 meter tot andere personen. Ook is het advies een mondkapje te dragen wanneer je in situaties terecht komt waar het moeilijk is je aan deze afstand te houden. Gelukkig is Oostenrijk een land met veel ruimte en is afstand houden hier een stuk makkelijker als in Nederland in België.

Klinkt best fijn toch? En dat is het ook! Valentijn en Wouter wonen natuurlijk in Oostenrijk en genieten inmiddels alweer volop van al het moois dat Oostenrijk te bieden heeft. Met de versoepelingen die per 15 juni van kracht worden, zal het leven in Oostenrijk nog verder normaliseren.

En tot je weer naar Oostenrijk gaat? Dream now – Visit later