fbpx
Logo
Menu sluiten
Ik wil naar Oostenrijk

Zomervakantie 2020 in Oostenrijk ondanks Corona?

Langzaam. Langzaam gaat Europa van het slot en is er weer openbaar leven mogelijk. Oostenrijk loopt hierin voorop en dan denk je automatisch aan jouw zomervakantie 2020 in Oostenrijk. Kan dat? Ga ik deze zomer die prachtige bergen weer zien? En hoe dan? Tijd dus om jullie op de hoogte te brengen, want een zomervakantie in Oostenrijk wordt dit jaar misschien wel wat normaler dan je eigenlijk zou verwachten!

Zomervakantie 2020 in Oostenrijk: Corona onder controle?

Absoluut! Actueel (30.05.2020) zijn er in Oostenrijk nog 497 bevestigde Corona-patiënten. Dit aantal wordt met de dag minder. Ook het aantal nieuwe besmettingen is extreem laag. Steeds meer regio’s zijn Corona-vrij. Kijken we ook nog een keer waar deze gevallen vooral zijn dan springt de stad Wenen en de deelstaat Niederösterreich er nog boven uit. Daar bevindt zich 80% van de nog bevestigde gevallen. Niet per se de twee regio’s waar de meeste toeristen uit Nederland en België zomers graag naar afreizen natuurlijk. Als je de cijfers in perspectief plaatst dan is 0,0058% van de lokale bevolking actueel besmet. Levensgevaarlijk hier dus 😉 Altijd op de hoogte van de laatste cijfers? Kijk dan hier bij de ORF.

Hoe staat het met de grenzen van Oostenrijk?

Oostenrijk opent de grenzen vanaf 15 juni. En ja, ook voor Nederlanders en Belgen!  In dit artikel houden we jullie al weken op de hoogte van de ontwikkelingen aan de Oostenrijkse grens.

Zomervakantie 2020 Oostenrijk: wat kan je verwachten?

Inmiddels durven wij te stellen dat wanneer je dit jaar naar Oostenrijk gaat, je eigenlijk een vrij normale Oostenrijk vakantie tegemoet zult kunnen zien. Huh? Zul je wellicht denken, maar gelden er in Oostenrijk dan geen maatregelen? Jullie moesten daar toch mondkapjes op en zo? Dat klopt. De maatregelen waren hier in Oostenrijk inderdaad een stuk strenger, maar worden inmiddels in rap tempo afgebouwd en inmiddels is het leven in Oostenrijk weer behoorlijk normaal. Gisteren (29.05.2020) zijn er verdere versoepelingen aangekondigd. Kom je na 15 juni naar Oostenrijk dan kan je dit verwachten:

Accommodaties: alle toeristische accommodaties mogen sinds 29.05.2020 weer gasten ontvangen.

Restaurants & bars: die zijn sinds half mei alweer geopend. Er geldt geen reserveringsverplichting. De openingstijden worden weer verruimd tot 01:00 uur ’s nachts (nu nog 23:00 uur). Ook mogen er vanaf 15 juni weer meer dan vier personen aan één tafel zitten. Wel draagt het personeel nog een mondkapje of een bril met plexiglas vizier voor het gezicht.

Toeristische activiteiten: die zijn gewoon geopend. De liften draaien in veel gebieden sinds 29 mei weer. Zwembaden zijn weer geopend. Kortom; precies zoals je dat eigenlijk gewend bent.

Mondkapjes: die zijn niet meer nodig. Althans, niet meer in de winkels en niet meer bij het binnen gaan van de restaurants. In het openbaar vervoer nog wel. Ook bij een bezoek aan de apotheek of de dokter is dit nog verplicht.

Culturele evenementen / Theater: een concert, theater of bioscoop bezoeken is ook weer mogelijk 50% van de zitplaatsen mogen worden bezet.

Evenementen: actueel geldt dat er weer evenementen (indoor & outdoor) georganiseerd kunnen worden tot maximaal 100 bezoekers. Per 1 juli wordt dit 250, vanaf 1 augustus 500 personen.

Waar op letten tijdens mijn vakantie deze zomer?

Onverminderd van kracht blijft het advies om afstand te houden. In Oostenrijk geldt een minimum afstand van 1 meter tot andere personen. Ook is het advies een mondkapje te dragen wanneer je in situaties terecht komt waar het moeilijk is je aan deze afstand te houden. Gelukkig is Oostenrijk een land met veel ruimte en is afstand houden hier een stuk makkelijker als in Nederland in België.

Klinkt best fijn toch? En dat is het ook! Valentijn en Wouter wonen natuurlijk in Oostenrijk en genieten inmiddels alweer volop van al het moois dat Oostenrijk te bieden heeft. Met de versoepelingen die per 15 juni van kracht worden, zal het leven in Oostenrijk nog verder normaliseren.

En tot je weer naar Oostenrijk gaat? Dream now – Visit later

Geschreven door:

Hennie melis
Hennie melis
3 weken geleden

Hopelijk juli naar camping glonerbauer Adam Hubert altenmarkt 👍

Reageer
Annet
Annet
3 weken geleden

Hoi,

De grens is dicht, en duitsland geeft aan deze nog dicht te houden tot 15 juni en daarna weer een besluit te nemen of die open gaat
Mijn probleem is dat onze caravan in Oostenrijk op de camping staat, die hadden we op willen halen op of rond 12 april
De camping geeft aan op 29 mei weer te openen
Maar gezien de grenssituatie verandert er niets

We zijn dus reuze benieuwd hoe dit gaat aflopen

Groet

Annet

Reageer
Jolanda
Jolanda
3 dagen geleden

Goed nieuws! Onze vakantie eind juli komt steeds dichterbij 🙂

Reageer
sonja
sonja
3 dagen geleden

Op deze site staan nog andere info, hoe zit dit dan?

https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/gevolgen-coronavirus-voor-reisplannen

Reageer
Valentijn
Valentijn
3 dagen geleden

Wij schrijven over de situatie vanaf 15 juni in Oostenrijk. In ons artikel over de grenzen verwijzen wij ook naar het reisadvies. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat NL het reisadvies voor meerdere landen in de EU gaat aanpassen. Dit is min of meer al aangekondigd.

Reageer
G.H.Massen
G.H.Massen
3 dagen geleden

Hoeveel personen mogen in één auto??

Reageer
Valentijn
Valentijn
3 dagen geleden

Net zoveel als u zitplaatsen heeft. Er gelden vanaf 15 juni geen bijzondere regels meer.

Reageer
Ramona
Ramona
22 uren geleden

Hoe zit het als ik mijn broer meeneem in de auto vanuit nederland naar Oostenrijk na 15 juni?

Reageer
MV
MV
3 dagen geleden

Weet je toevallig ook meer over de voorwaarden om Oostenrijk in te komen na 15 juni. Nu moet je een test gedaan hebben en in quarantaine. Hoe zit dat na 15 juni? Wij gaan namelijk 15 juni met vakantie (zou eigenlijk 14 juni zijn).

Reageer
Valentijn
Valentijn
2 dagen geleden

Nu geldt dat je ZONDER test in quarantaine moet (als Oostenrijker). Buitenlanders/mensen die hier niet wonen komen officieel alleen binnen met een test. Al wordt dat zelden gecontroleerd blijkt de parktijk...

VANAF 15 JUNI: gelden er vanuit Oostenrijk géén beperkingen meer aan de grens. Zie ook ons artikel over de grenzen.

Reageer
Christien Wolters
Christien Wolters
1 dag geleden

Weet iemand of wij onderweg naar oostenijk in Duitsland met de caravan op camping kunnen overnachten?

Reageer
Reacties