fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Oostenrijk op slot

Corona virus: dit zijn de gevolgen voor Oostenrijkse wintersport

Het is klaar, voorbij: Oostenrijk gaat op slot. Het winterseizoen zit er op. Na de aankondiging dat het skigebied Ischgl de deuren ging sluiten, ging het snel. Tirol, Salzburger Land, Vorarlberg ,Karinthië en Steiermark hebben kort na elkaar de verplichte afsluitingen van alle skigebieden opgelegd. En dat kondigen de meeste skigebieden dan via de Social Media aan met een vergelijkbare post, zoals hieronder Saalbach.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Saalbach Hinterglemm (@saalbach_com) op

Maar daar blijft het niet bij: ook ALLE ACCOMMODATIES moeten uiterlijk aanstaande maandag hun deuren sluiten. Dat betekent dat hotels, pensions, appartementen en gastenkamers vanuit overheidswege verplicht worden gesloten.

Concreet:

  • T/m zondag 15 maart zijn de skigebieden nog open. Daarna is het afgelopen.
  • Accommodaties mogen een dag langer open blijven om een ordelijk verloop van vertrek uit de skigebieden te kunnen waarborgen.

Heeft toch naar Oostenrijk reizen nog zin?

Nee! Zou je aankomend weekend naar Oostenrijk reizen dan kan je daar beter van afzien. Wie dacht op zaterdag nog even snel de sleutel van het appartement op te halen om dan gewoon lekker een week van de bergen te genieten door bijvoorbeeld dan maar te wandelen, sneeuwschoen wandelen of tourskiën: doe het niet! Uiterlijk maandag moet je je accommodatie dan verlaten en weer terug.

De Oostenrijkse regering is op dit moment (13.03.2020) bijeen om nog verdergaande maatregelen op te leggen. (LINK) Er is al aangekondigd dat die dan ‘pas’ maandag in zullen gaan om te zorgen dat iedereen zich hier op kan voorbereiden. Kortom; dat zullen nog heftigere maatregelen worden. Vermoedelijk zullen de grenzen compleet dichtgaan en worden er (gedeeltelijke) reisverboden opgelegd.

Wat nu?

Het echte hoogseizoen is gelukkig voorbij. Zeker in de lagere skigebieden waren de sneeuwcondities snel minder aan het worden, maar het blijft een aderlating. Mooie voorjaarsskidagen zitten er dit jaar dus niet in en ook voor de skigebieden is dit best een financiële klap. De gevolgen daarvan (vooral voor kleinere gebieden) zijn op dit moment niet duidelijk. Eén ding staat vast: we zullen moeten wachten op de volgende winter om weer de piste op te gaan….

Toch maar een kleine rouwadvertentie dan… 😉


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.