fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn
Valentijn

Ik wil naar Oostenrijk

Zomervakantie 2020 in Oostenrijk ondanks Corona?

Actueel geldt voor Oostenrijk het reisadvies code geel en daarmee zijn ook toeristische reizen toegestaan! Overweeg jij ook een zomervakantie 2020 in Oostenrijk. Kan dat? Ga ik deze zomer die prachtige bergen weer zien? En hoe dan? Tijd dus om jullie op de hoogte te brengen, want een zomervakantie in Oostenrijk is dit jaar misschien wel wat normaler dan je eigenlijk zou verwachten!

(Laatste update van dit artikel: 13.08.2020)

Zomervakantie 2020 in Oostenrijk: Corona onder controle?

Absoluut! Het coronavirus mag in Oostenrijk gerust onder controle genoemd worden.  Al meerdere weken stabiel ligt het aantal actieve besmettingen tussen de 1300 – 2000 personen. Ter vergelijking: dit is extreem laag in vergelijking met bijvoorbeeld Nederland waar er de laatste weken tussen de 400 – 600 besmettingen per dag (!) bij komen.  Kijken we ook nog een keer waar deze gevallen vooral zijn dan springen Wenen en de deelstaten Niederösterreich en Oberössterreich er nog boven uit. Daar bevindt zich ca. 75% van de  bevestigde gevallen. Niet per se de twee regio’s waar de meeste toeristen uit Nederland en België zomers graag naar afreizen natuurlijk.  Altijd op de hoogte van de laatste cijfers? Kijk dan hier bij de ORF.

Hoe staat het met de grenzen van Oostenrijk?

De Oostenrijks grenzen zijn geopend. En ja, ook voor Nederlanders en Belgen!  In dit artikel houden we jullie al weken op de hoogte van de ontwikkelingen aan de Oostenrijkse grens.

Zomervakantie 2020 Oostenrijk: wat kan je verwachten?

Inmiddels durven wij te stellen dat wanneer je dit jaar naar Oostenrijk gaat, je eigenlijk een vrij normale Oostenrijk vakantie tegemoet zult kunnen zien. Huh? Zul je wellicht denken, maar gelden er in Oostenrijk dan geen maatregelen? Jullie moesten daar toch mondkapjes op en zo? Dat klopt. De maatregelen waren hier in Oostenrijk inderdaad een stuk strenger, maar worden inmiddels in rap tempo afgebouwd en inmiddels is het leven in Oostenrijk weer behoorlijk normaal. Actueel is dit de situatie die je mag verwachten:

Accommodaties: alle toeristische accommodaties mogen sinds 29.05.2020 weer gasten ontvangen.

Restaurants & bars: die zijn sinds half mei alweer geopend. Er geldt geen reserveringsverplichting. De openingstijden zijn weer verruimd tot 01:00 uur ‘s nachts. Ook mogen er weer meer dan vier personen aan één tafel zitten. Wel draagt het personeel (soms) nog een mondkapje of een bril met plexiglas vizier voor het gezicht.

Toeristische activiteiten: die zijn gewoon geopend. De liften draaien in veel gebieden sinds 29 mei weer. Zwembaden zijn weer geopend. Kortom; precies zoals je dat eigenlijk gewend bent.

Mondkapjes: Die horen weer bij de spullen die je mee moet nemen. In supermarkten is het dragen van een mondkapje verplicht, alsmede in het openbaar vervoer (hier vallen ook de liften onder) Ook bij een bezoek aan de apotheek of de dokter is dit nog verplicht.

Culturele evenementen / Theater: een concert, theater of bioscoop bezoeken is ook weer mogelijk 50% van de zitplaatsen mogen worden bezet.

Evenementen: actueel geldt dat er weer evenementen (indoor & outdoor) georganiseerd kunnen worden tot maximaal 100 bezoekers. Per 1 juli wordt dit 250, vanaf 1 augustus 500 personen.

Waar op letten tijdens mijn vakantie deze zomer?

Onverminderd van kracht blijft het advies om afstand te houden. In Oostenrijk geldt een minimum afstand van 1 meter tot andere personen. Ook is het advies een mondkapje te dragen wanneer je in situaties terecht komt waar het moeilijk is je aan deze afstand te houden. Gelukkig is Oostenrijk een land met veel ruimte en is afstand houden hier een stuk makkelijker als in Nederland in België.

Klinkt best fijn toch? En dat is het ook! Valentijn en Wouter wonen natuurlijk in Oostenrijk en genieten inmiddels alweer volop van al het moois dat Oostenrijk te bieden heeft. Los van op sommige momenten het dragen van een mondkapje is het leven in Oostenrijk erg ontspannen. En wat wil je ook met die vele natuur hier…

En tot je weer naar Oostenrijk gaat? Dream now – Visit later


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.