fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Der Geheimtipp

Adembenemende zonsondergang op de Kanisfluh

Wow, wow, wow…! Deze zonsondergang op de Kanisfluh in het Bregenzerwald zullen wij niet snel vergeten. Misschien is het wel de mooiste Oostenrijk TV belevenis tot nu toe. En dat zegt wat met al die mooie ervaringen die wij al hebben gehad.

Dit artikel en deze video is een samenwerking van Oostenrijk TV met het Oostenrijkse Toerismebureau.

De Kanisfluh in het Bregenzerwald

Eén van de meest iconische en bekendste bergen in het Bregenzerwald is de Kanisfluh. Deze berg toornt hoog boven de dorpen Mellau en Au-Schoppernau uit en is sinds kort zelfs een beschermd natuurgebied. Om deze 2044 meter hoge reus kan je dan ook eigenlijk niet heen. Ben je ooit in het Bregenzerwald in Vorarlberg op vakantie geweest dan heb je deze berg zeker gezien. Kenmerkend voor de Kanisfluh zijn de steil aflopende bergwanden. Aan de zijde van Mellau vooral vol met rotsen, terwijl de Kanisfluh aan de zijde van Au-Schoppernau wat glooiender en groener is.

Uitzicht ohne Ende…

Bergtoppen hebben natuurlijk wel vaker een mooi uitzicht. Maar laat nu uitgerekend deze iconische berg in het Bregenzerwald ook één van de mooiste uitzichtbergen van Oostenrijk zijn. Je kijkt hier namelijk letterlijk de Alpen uit en kijkt fantastisch mooi weg over de Bodensee, terwijl je aan de andere zijde geniet van het ruige bergmassief van de Arlberg. Indrukwekkend wat je hier te zien krijgt!

Zonsondergang Kanisfluh op goed geluk

Deze berg kiezen wij uit voor een zonsondergang wandeling. De Kanisfluh is namelijk relatief eenvoudig te bereiken. Met de auto kom je snel tot het Alpengasthaus Edelweiss dat op ca. 1500 meter hoogte ligt. Vanaf daar geven de wandelbordjes aan dat het nog ca. 1 uur en 15 minuten lopen is. Terwijl wij aan de wandeling starten is het echter nog lang niet zeker dat wij de zonsondergang ook gaan zien; de berg hangt namelijk nog in de wolken!  Na een dag vol regen zou het volgens het weerbericht in de avond echter meer en meer gaan opklaren…

Het wordt…adembenemend mooi!

Het wandelpad omhoog is goed te doen. De eerste tweehonderd hoogtemeters gaan relatief geleidelijk over een prachtige alm. Daarna wordt het steiler en maak je snel hoogte. Hier raden we je aan – met name voor de terugweg – de wandelstokken niet te vergeten. Terwijl wij omhoog lopen merken we dat het steeds verder opklaart. Het avondlicht doet zijn werk en geeft de bergen en almweides een goudgele gloed. De wolken beginnen met ons en met de bergen te spelen. Het is echt fotoweer. Hoewel nog steeds niet zeker is of de top straks wolkenvrij is, zijn de opnames die we kunnen maken geweldig en genieten we al volop van de bijzondere sfeer.

Alleen nog maar genieten

Op de laatste meters richting de top weten we het zeker: dit is de perfecte avond voor de zonsopgang op de Kanisfluh. De top is uit de wolken en is onderdeel geworden van een schitterend wolkenspel. De wolken komen en gaan en worden in de avondzon ongekend mooi verlicht. We weten van enthousiasme niet meer waar we allemaal foto’s en video’s van moeten maken. Het is zo overweldigend. Terwijl de zon meer en meer richting de Bodensee zakt worden wij stiller en stiller. Wat is de natuur toch mooi, wat is deze berg toch mooi.

Misschien is het wat veel, maar voor de liefhebber: swipe lekker door onderstaande fotocarrousel heen als je ook zo kunt genieten van dit soort avondbeelden.

Kanisfluh ook geschikt voor zonsopgang

Na de schitterende zonsondergang op de Kanisfluh restte ons enkel nog een uur afdalen door het donker. De hoofdlamp meenemen is een must. Liever niet meer in het donker hoeven afdalen maar wel een unieke belevenis? De Kanisfluh is ook zeer geschikt voor de zonsopkomst. Deze kan je bij het lokale toerismebureau in de dorpen Au-Schoppernau en Mellau ook onder begeleiding boeken.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.