fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Fotoblog

Bergisel skischans Innsbruck

Met ruim 90 kilometer per uur van een schans springen de diepte in. Vliegend richting 28.000 toeschouwers. Zou jij het durven? De Olympische skischans Bergisel in Innsbruck is een spectaculair bouwwerk waar je zeker een keer langs wil gaan.

Voor onze nieuwe Ski + City serie maakten wij een aflevering waarin we op één dag zijn gaan skiën in skigebied Patscherkofel én een bezoek brachten aan deze Bergisel skischans. Aflevering nog niet gezien? Check ‘m hier. Omdat we zóveel plaatjes hebben van de schans zetten we de mooiste hieronder op een rij.

Skischans Bergisel in Innsbruck is een must-visit

Ten zuiden van de stad steekt de skischans hoog boven de stad uit. Tot twee keer toe vonden hier de Olympische Winterspelen plaats: in 1964 en 1976 werd op de Bergisel schans het Olympisch vuur ontstoken. De toren van de schans is 47 meter hoog en vanaf het café in de top heb je een fantastisch 360 graden uitzicht over de bergcoulisse van Innsbruck en omgeving.

De Bergisel skischans Innsbruck vanaf het stadion
Dit is de plek waar het Olympisch vuur brandde in 1964 en 1976

Architectonisch hoogstandje van Zaha Hadid

In 1925 al werd op deze historische plek een eerste skischans aangelegd. In de decennia daarna werd de schans meerdere keren verbouwd en uitgebreid. Het laatste ontwerp is van de Iraakse sterarchitecte Zaha Hadid. In 2001 bouwde zij de skischans op geniale wijze om tot dit strakke meesterwerk. Een skischans, café én kunstwerk in één. Schitterend!

Skischans Bergisel in Innsbruck

Openingstijden skischans Bergisel in Innsbruck

Wist je dat de skischans Bergisel in Innsbruck het hele jaar geopend is? In de zomer is de schans zelfs drukker bezocht dan in de winter vertelde onze gids. In de zomer vind je hier alle dagen (behalve als er te veel wind is) echte skispringers die aan het trainen zijn. Ik hoor je denken: dan ligt er toch geen sneeuw? Klopt, maar er liggen speciale matten op de schans waardoor er het hele jaar gesprongen kan worden! De openingstijden op een rij:

November tot mei (dinsdag gesloten) van 10 tot 17 uur en in de weekenden al om 9 uur.
Juni tot oktober dagelijks van 9 tot 18 uur.

Wat kost de skischans Bergisel

Volwassenen betalen €10 entree voor de skischans. Goed om te weten: als je hier in de winter bent heb je gratis toegang als je de Ski Plus City Pass gebruikt! Meer info en actuele openingstijden en ticketprijzen vind je op de website van Innsbruck Toerisme.

Feel free like a bird op het bankje van de skischans
Gelukkig ben je wel gezekerd!

Feel free like a bird

En dan tot slot… mocht je ook een rondleiding doen: je mag op het officiële startbankje zitten! Hoe vet is dat. Alleen voor mensen zonder hoogtevrees. Goed om te weten: je wordt gezekerd voor het geval dat je tóch wegglijdt. Dat is wel zo’n veilig gevoel. Vergeet niet te genieten van het uitzicht! Trouwens, wil je meer zien over Innsbruck en omgeving? Bekijk dan al onze afleveringen en blogs van de Ski + City serie!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.