fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Der Geheimtipp

Slapen in een iglo? Dat kan in Iglodorp Kühtai op 2.000 meter hoogte!

Altijd al willen slapen in een iglo? Dat kan, in het iglodorp Kühtai! Elke winter keert dit iglodorp terug naar het Kühtai en kan je een onvergetelijke overnachting boeken. Wij gingen even langs, bekeken de verschillende ijssculpturen en dronken glühwein aan de ijsbar.

Iglodorp Kühtai: slapen in een iglo op 2.000 meter hoogte

Tijdens ons bezoek aan het Kühtai zijn we niet alleen lekker gaan skiën (zie hier de aflevering van De groeten uit… Kühtai!), maar brachten we ook een bezoekje aan deze wel heel bijzondere accommodatie. In het Kühtai kan je dus overnachten in een echte iglo. Zodra het koud genoeg is en er genoeg sneeuw ligt worden de iglo’s gebouwd en ingericht en zijn ze te boeken. De iglo’s liggen vlakbij de piste, dus je kan ‘s ochtends zo de ski’s op!

Aankomst in het diep ingesneeuwde Iglodorp Kühtai

Diep ingesneeuwd in het Tiroler berglandschap

Tijdens ons bezoek aan het Kühtai sneeuwde het als een gek, dus we vroegen ons af of het iglodorp Kühtai wel open was. ‘s Middags ploeterden we een weg door de sneeuw en zagen we dat Nederlander Joris – die de iglo’s samen met zijn team bouwt en beheert – druk bezig was om alle vers gevallen sneeuw te verwerken. Eén ding is zeker: de aankomst middenin het diep ingesneeuwde Tiroolse berglandschap is erg bijzonder!

Elke iglo heeft unieke ijssculpturen

Joris laat ons een aantal van de iglo’s van binnen zien. Het leuke is dat alle iglo’s van binnen unieke ijssculpturen hebben. De meeste iglo’s zijn geschikt voor 2 personen, maar je hebt ook een aantal ‘familie-iglo’s’ waar je met z’n 4en kan slapen. Wat dierenhuiden, dikke slaapzakken, mooie ijssculpturen en een beetje verlichting, daar moet je het mee doen. Gelukkig is het qua warmte goed vol te houden in de iglo vertelt Joris ons.

Elke 'slaapkamer' heeft z'n eigen ingang!

Diner bij de ijsbar & warm worden in de sauna

Als je een overnachting boekt in het Iglodorp Kühtai krijg je een lekker diner voorgeschoteld in het ‘ijsrestaurant’ én kan je gebruikmaken van de sauna, want ook die vind je hier. Naast het iglodorp heeft Joris een heuse sauna gebouwd in een zeecontainer. Even lekker opwarmen, en daarna goed afkoelen in de sneeuw. Geweldig!

Nederlander Joris heeft alle iglo's met zijn team zelf gebouwd.

Glühweintje aan de bar

Na de rondleiding drinken we nog een lekker warme glühwein aan de bar met Joris en vertelt hij ons nog wat ontzettend veel werk het is om de iglo’s te bouwen en op tijd af te krijgen. De iglo’s bestaan vooral uit kunstsneeuw, want dat bouwt makkelijker. Eén van de iglo’s is nog ‘in aanbouw’ en Joris laat zien hoe hij met de kettingzaag de voordeur van de iglo nog eventjes afmaakt. Ongelofelijk, wat een werk! Joris, bedankt voor de rondleiding!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.