fbpx
Logo
Menu sluiten
Redactie
Redactie

Gastblog

Schlick 2000 – Ski Plus City Pass

Half december zijn wij uitgenodigd voor een persreis van Innsbruck toerisme in het kader van de Ski Plus City Pass. Helaas, helaas waren wij zelf verhinderd maar Nienke van SheandSki is namens ons op pad gegaan en ontdekte onder andere het skigebied Schlick 2000. In dit Gastblog deelt ze haar ervaringen!

Schlick 2000 is een gebied dat al vaker op mijn lijstje voorbij was gekomen, makkelijk aan te rijden , altijd een gletsjer in de buurt als er niet genoeg sneeuw ligt, maar toch kwam het er nooit van: tot deze december.

Het gebied staat bekend als een familie gebied, maar is tegelijkertijd uitdagend voor elke skiër! Bijzonder: hier vind je de langste afdaling van het Stubaital – 3 km.

De pistenkaart van het skigebied Schlick 2000

Schlick 2000 heeft mij weten te verrassen, in de positieve zin van het woord. Allereerst word je blij verrast als je uit de gondel stapt en je tegen een mega rotswand aankijkt. Het heeft wat weg van de Dolomieten. Al kom ik erachter dat dit geen gekke vergelijk is, want deze bergen worden ook wel de dolomieten van Noord-Tirol genoemd. Dit soort rotswanden te midden van een skigebied doen mijn hart altijd sneller kloppen…

De schitterende rotswanden in het gebied zijn indrukwekkend!

Ondanks dat het skigebied niet super groot is, voelt dat niet zo aan als je er rond skiet. Je hebt veel mogelijkheden qua liften en daarbij ook lange afdalingen. De ligging van Schlick 2000 maakt ook dat het sneeuwzeker is (tot 2240 meter!) en dat je hier kunt genieten van een lang skiseizoen. De noordhellingen zorgen lang voor goede sneeuw. Aan de start van de winter dus relatief veel schaduw, maar in het voorjaar daarvoor zon + uitstekende pistes!

Voor ieder wat wils in het skigebied van Schlick. Zo zijn er heerlijke lange brede blauwe pistes, maar ook genoeg uitdaging op de rode en zwarte pistes. Voor diegene die het liever buiten de piste zoekt, heb je hier een waanzinnig mooi deel waar je je de hele dag kan vermaken tussen de bomen of in één van de couloirs aan de overkant.

Wil je zo dicht mogelijk bij het gebied van Schlick 2000 verblijven? Er is een mogelijkheid om op de berg in een hotel te overnachten, Alpenhotel Schlickeralm. Wil je liever ’s avonds nog de deur uit, ergens in het dorp wat eten? Dan biedt Fulpmess diverse mogelijkheden van appartementen, gasthofs en mooie hotels.

Door de vele variatie is Schlick 2000 echt een leuk skigebied om eens te bezoeken. Zeker in combinatie met een bezoek aan de stad Innsbruck is het een heerlijke bestemming voor een shortski.

Groetjes, Nienke


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.