fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

SKI + CITY

Skigebied Muttereralm & Hofkirche Innsbruck

Wakker worden in het centrum van Innsbruck en vervolgens in no-time de piste op? Dat kan! Het skigebied Muttereralm ligt op nog geen 15 minuten rijden vanaf het centrum van de stad en biedt fantastische uitzichten. Wij hebben dit skigebied verkend met onze Ski Plus City Pass Stubai Innsbruck en brachten in de middag ook nog een bezoekje aan de historische Hofkirche in het centrum.

Ski Plus City Pass Stubai Innsbruck: twee werelden in één pas

Tijdens onze trip naar Innsbruck hebben we gebruik gemaakt van de nieuwe Ski Plus City Pass Stubai Innsbruck. Een unieke pas die wintersport én cultuur combineert. Met de pas heb je toegang tot maar liefst 13 skigebieden in en rondom Innsbruck en het Stubaital én ook nog eens tot 22 bezienswaardigheden. Meer over de pas lees je hier, of bekijk al onze afleveringen uit de miniserie Ski + City!

Uitzicht op de stad vanuit skigebied Muttereralm

Skigebied Muttereralm vlakbij Innsbruck

Het skigebied Muttereralm ligt echt vlakbij Innsbruck en heeft zo’n 15 kilometer aan pistes en 2 rodelbanen. Direct rondom Innsbruck vind je ook andere skigebieden zoals de Nordkette of de Patscherkofel. De Muttereralm onderscheidt zich echter door de ‘gemoedelijkheid’. Een gezellig gebiedje met mooie brede pistes, perfect voor gezinnen en beginners én een bizar uitzicht over de stad Innsbruck.

Twee flinke dalafdalingen naar Götzens en Mutters

Ook voor gevorderden is het hier overigens leuk vertoeven met twee super lange dalafdalingen vanaf de top van het gebied. De blauwe piste nummer 1 brengt je over mooie witte ‘alpenweides’ rustig terug naar Mutters. De rode en uitdagende piste nummer 5 brengt je kronkelend door de bossen terug naar het dorpje Götzens. Beide afdalingen hebben een hoogteverschil van zo’n 900 meter!

Uitzicht vanaf de top op zo'n 1.800 meter hoogte
Pistekaart skigebied Muttereralm © Muttereralm

Hofkirche Innsbruck

Na een goede lunch op het terras van het bergrestaurant op de Muttereralm skiën we terug richting Mutters en pakken de auto terug naar de stad. Op een klein stukje lopen van ons hotel brengen we – met onze Ski Plus City Pass – nog een bezoekje aan de Hofkirche. Een bijzondere kerk, met een bijzonder verhaal.

Keizergraf zonder keizer

De Hofkirche werd in de 16e eeuw gebouwd als grafkerk voor de in 1519 overleden Keizer Maximilian In het midden van de kerk vind je een enorm grafmonument dat wordt ‘bewaakt’ door 28 levensgrote zwarte beelden. In werkelijkheid is er echter weinig te bewaken, want het grafmonument is leeg.

Hofkirche Innsbruck

Veelzijdige dag met de Ski Plus City Pass

Ook deze derde dag met de Ski Plus City Pass was weer behoorlijk veelzijdig. Ochtendje skiën op de Muttereralm, in de middag een bezoek aan de Hofkirche en bij zonsondergang sloten we de dag af op de stadstoren van Innsbruck (yes, ook deze is gratis toegankelijk met de pas). Benieuwd naar onze andere afleveringen met de pas? In de eerste aflevering waren we op de Patscherkofel & bij de Bergisel skischans en in de tweede aflevering brachten we een bezoekje aan de Swarovski Kristallwelten!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.