fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

SKI + CITY

Skigebied Patscherkofel & Bergisel skischans Innsbruck

Hallelujah! Met Oostenrijk TV hebben we al vele toffe dingen mogen doen. Maar déze trip met de Ski Plus City Pass Stubai Innsbruck komt hoog in mijn favoriete trips. Daarom maakten we er maar gelijk een hele serie over! Hierboven zie je de eerste aflevering uit de serie waarin we gaan skiën in skigebied Patscherkofel én een bezoekje brengen aan de Bergisel Olympische skischans!

Het echte Ski + City gevoel

Het is een uur of 7 als de wekker gaat en we een goed ontbijt meepakken in het STAGE12 hotel. Met skisokken aan zit ik in de ontbijtzaal, in een toch vrij ‘stads’ hotel midden in het centrum van Innsbruck. Als ik naar buiten kijk zie ik de zon al op de hoge toppen van de Nordkette schijnen.

We pakken de auto uit de parkeergarage, leggen de ski’s achterin en rijden naar skigebied Patscherkofel dat op nog geen 15 minuten rijden vanaf het centrum ligt. Hoe tof is dat. Wakker worden in de stad en in no-time op de skipiste! Nu snap ik hoe het idee van de Ski Plus City Pass is ontstaan!

Skigebied Patscherkofel

Het skigebied Patscherkofel heeft zo’n 19 kilometer pistes en ligt tussen de 1.000 en 2.000 meter hoogte. Het gebied is misschien wel het meest bekend van de Olympische afdaling die hier werd gehouden tijdens de Winterspelen in 1964 en 1976. Ondanks dat het niet groot is, is hier genoeg te beleven. Je vindt hier een aantal pittige rode en zwarte pistes (en een enkele blauwe) en je kunt je eindeloos vermaken met dat heerlijke uitzicht op de stad.

Dit dus: fenomenaal uitzicht vanaf het bergstation van de Patscherkofelbahn
Pistekaart skigebied Patscherkofel © Patscherkofelbahn / www.patscherkofelbahn.at

Hypermoderne gondelbaan zorgt voor impuls

De hypermoderne 10-persoons Patscherkofelbahn werd in 2017 geopend en verving in één klap maar liefst 4 andere liften in het gebied. Tegelijk met de bouw van de lift werden er restaurants gebouwd in het bergstation en het dalstation. In totaal kostte het project uiteindelijk ruim 60 miljoen euro. Het mag wat kosten, maar dan heb je ook wat… Hiermee is het skigebied in ieder geval klaar voor de toekomst! En die stijl van beton, hout en staal zorgt in ieder geval voor toffe plaatjes 😉

Dé Olympische afdaling van skilegende Franz Klammer

De Patscherkofel wordt ook wel de ‘Hausberg’ van Innsbruck genoemd. Toepasselijk omdat het zo dichtbij de stad ligt, maar dit betekent zeker niet dat het een makkelijk gebied is. Lange en steile afdalingen vind je hier inclusief dus die Olympische afdaling waar de Oostenrijkse skilegende Franz Klammer tijdens de Olympische Winterspelen goud won!

Strakke pistes & uitzicht over het Inntal

Bergisel Olympische skischans met dezelfde pas

Na een goede ochtend skiën rijden we naar de Bergisel skischans op nog geen 10 minuten rijden van het skigebied. Deze skischans is je misschien wel bekend als je wel eens in de omgeving van Innsbruck hebt gereden want hij steekt hoog boven de stad uit.

De schans is misschien wel het meest bekend van het Vierschanzentournee dat jaarlijks rond de jaarwisseling wordt gehouden. Deze schans is één van de stops binnen het toernooi en een echte aanrader om te bezoeken als je in de buurt bent. Een schitterend uitzicht over de stad én een spectaculair ontwerp van sterarchitecte Zaha Hadid wachten hier op je. Omdat we heel veel mooie plaatjes hier hebben geschoten, maakte ik ook een extra fotoblog!

Het bankje: voel jezelf een echte skispringer!

Heb je skispringen wel eens gezien op TV? Bizar hoe deze atleten door de lucht vliegen. Misschien wel het engste moment is dat ze daar boven op dat dunne balkje zitten voordat ze naar beneden gaan. En jawel, precies dát gevoel kan je ook zelf beleven bij de skischans van Innsbruck als je een rondleiding boekt. Gezekerd en wel mag je op het officiële bankje zitten (check de video!!).

De spectaculaire Bergisel Skischans in Innsbruck

Een perfecte Ski + City dag!

Oh men… uitgeput kwamen we terug van deze intense maar oh zo gave dag. Skiën op de Patscherkofel én een bezoek aan de skischans op één dag met één pas die ‘maar’ 55 euro kostte (en daarmee niet duurder dan vele andere skipassen). Veelzijdiger ga je het niet krijgen denk ik!

Meer weten?
Check al onze blogs & afleveringen van de miniserie Ski + City,
Lees dit blog met alle ins en outs over het ticket.

 


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.