fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

SKI + CITY

Swarovski Kristallwelten: must visit als je in Innsbruck bent

Stel je eens een plek voor met wonderkamers. Wonderkamers gevuld met blinkende kristallen. In verschillende vormen, kleuren én geuren. Wonderkamers met licht, spiegels en vormen die je laten wegdromen. Welkom in de wereld van de Swarovski Kristallwelten. Wij brachten een bezoek aan een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Oostenrijk, met onze Ski Plus City Pass!

De wereld van Swarovski

Swarovski: je kent het merk vast en zeker. Misschien van de Valentijnsdag reclames die je afgelopen week in de bushokjes bent tegengekomen. Of van een van de vele winkels van Swarovski, ook in Nederlandse dorpen en steden. Het merk Swarovski is wereldberoemd en dat is niet voor niets. De schoonheid van de Swarovski kristallen kan je natuurlijk in de winkel bekijken, maar wil je het veelzijdige gebruik van de kristallen écht op je in laten werken? Breng dan een bezoekje aan de Swarovski Kristallwelten in Wattens vlakbij Innsbruck!

De 'Crystal Dome' in de Swarovski Kristallwelten, alsof je IN een kristal staat

Swarovski Kristallwelten: een stukje geschiedenis

Het verhaal van Swarovski begon al in 1895 in Wattens, vlakbij Innsbruck. Daniel Swarovski startte hier namelijk zijn bedrijf om kristal te slijpen en had vanaf het begin een sterke visie. Hij zag kristal niet alleen als materiaal, maar vooral als bron van inspiratie. Ter ere van het 100 jarig bestaan van Swarovski werden in 1995 de Swarovski Kristallwelten geopend. Kunstenaar André Heller ontwierp deze unieke en magische plek die helemaal in het teken staat van de diversiteit van Kristal.

17 Wonderkamers met 17 verschillende verhalen

In totaal vind je hier 17 verschillende ‘wonderkamers’. Deze wonderkamers zijn allemaal ontworpen door verschillende kunstenaars uit de hele wereld waaronder grote namen zoals Yayoi Kusama, Lee Bul, Manish Arora of het Nederlandse ontwerpduo Studio Job. Elke wonderkamer vertelt zijn eigen verhaal en is een beleving op zich. Zelfs de geur in elke kamer is uniek. Ik kan ze hier allemaal gaan benoemen, maar beter bekijk je gewoon even de video bovenaan de pagina! 😉

Wonderkamer 'Into lattice Sun' van Lee Bul
De 'Crystal Cloud' in de tuin van de Kirstallwelten met 800.000 kristallen

Wat je nog meer moet weten

De Swarovski Kristallwelten is een van de meest bezochte attracties van Oostenrijk. Je kunt hier het hele jaar terecht en onderhand hebben meer dan 15 miljoen bezoekers deze hotspot al ontdekt. Dit betekent overigens niet dat het altijd super druk is. In het weekend en tijdens zon- en feestdagen kan het uiteraard druk zijn maar zeker doordeweeks is het hier goed vertoeven. Wij waren op maandagochtend en het was vrijwel uitgestorven. Fantastisch om op deze manier in alle rust de wonderkamers door te kunnen lopen en de kristallen op je in te laten werken.

Wat kosten de Swarovski Kristallwelten?

De Swarovski Kristallwelten kosten voor volwassenen €19 voor een dagticket (2020). Je hebt echter al een familie ticket voor €24,50. Meer informatie over tickets vind je hier. En, niet onbelangrijk om te vermelden: met je Ski Plus City Pass heb je ook toegang tot de Kristallwelten en betaal je dus niets extra’s! Zo zou je ‘s ochtends bijvoorbeeld kunnen skiën op de Patscherkofel en daarna nog langs de Kristallwelten. Meer weten over de Ski Plus City Pass? Check al onze afleveringen uit onze miniserie Ski + City!

Zeker het bezoeken waard!

Ik wist al jaren van het bestaan van de Kristallwelten, maar was er nog nooit geweest. Blij dat daar nu verandering is gekomen want onze filmdag hier heeft écht indruk op me gemaakt (vraag maar aan mijn vriendin, ik bleef maar foto’s doorsturen. Over foto’s gesproken, we hebben nog een extra fotoblog online gezet, zie hierrrr). Kortom, ben je in de buurt van Innsbruck? Ga dan zeker ook even langs bij de Kristallwelten.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.