fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

De groeten uit...!

Mountainbiken in biker walhalla Saalbach Hinterglemm

Saalbach Hinterglemm, geliefd bij vele Nederlanders en Belgen en natuurlijk bekend als een van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Maar hoe is de zomer in Saalbach Hinterglemm? Wij zijn twee dagen op ontdekkingstocht geweest! En wat voor een dagen. Zelfs in deze ‘corona-tijden’ was het hier booming. Gezellige drukte in het dal en op de terrassen. Alle zomerliften zijn geopend en de bikers komen af en aan naar beneden. Met 400 kilometer aan E-Mountainbike Routes en 70 kilometer Trails niet zo verwonderlijk dat die hier in grote getallen zijn. Biken dus. Ja, dat is hier in de zomer heel populair en dat moesten wij toch ook eens proberen.

Zomer in Saalbach Hinterglemm: biken, biken, biken!

Je hebt vast wel eens een video gezien van die gasten die door de bossen op de mountainbike naar beneden knallen. Ziet er natuurlijk supervet uit. Niet aan mij besteed dacht ik altijd; alleen voor experts en te gevaarlijk. En toen gingen we met Oostenrijk TV naar Saalbach… We konden bij de Bike-verhuur een downhill E-bike en fietshelm ophalen. Jeetje, wat een fietsen zeg. Even Googelen leert ons dat die dingen € 8.500,00 kosten. Niet slecht, mooi spul! Met een uitstekende fiets, maar met nul ervaring als ‘Downhiller’ werden we naar de Panorama Line bij de Kohlmaisbahn gestuurd.

Los geht’s: downhill op de Panorama Line!

De Panorma Line is een van de blauwe downhill routes in Saalbach. Met “Prima te doen als je een beetje kan fietsen en stabiel op de fiets kunt zitten”, werden wij op pad gestuurd. Nou dan gaan we maar… en inderdaad, ietwat voorzichtig lukt het best en hoe meer bochten je gemaakt hebt, hoe beter het gaat en hoe vetter het wordt. Maar toch, zonder ervaring kan het best pittig zijn, ook deze blauwe Panorama Line. Eerlijk gezegd had ik wat meer bescherming wel prettig gevonden. Wil jij ook voor het eerst naar beneden scheuren op de fiets? Als je wil kun je ook eerst met een gids op pad. En daarnaast: oefening baart kunst! Na een voorzichtig begin gaat het beter en beter en het is echt een lekker gevoel om soepel over de trails naar beneden te rijden. Met een grote glimlach dalen we af door de bossen en over almweiden tot we weer bij het dalstation zijn. Wat een ervaring! Nu nog even de fiets wassen.

Voodeel van de Joker Card: de liften zijn gratis

Ideaal aan de zomer in Saalbach Hinterglemm is dat je bij je accommodatie gratis de Joker Card ontvangt. Met deze kaart zijn onder andere de acht (!) geopende liften gratis toegankelijk. Als wandelaar onbeperkt, maar ook met de bike mag je 2 keer per dag gratis met een lift omhoog. Daar maken we dus goed gebruik van, want na de eerste rit met de Kohlmaisbahn gaan we in middag met nog bij de Reiterkogelbahn omhoog.

De prachtige en spectaculaire Hochalm Trail ronde

De Reiterkogelbahn brengt ons vanuit het centrum van Hinterglemm tot bijna 1500 meter hoogte. Onze fiets is – gelukkig – niet alleen geschikt als downhill bike, maar gelijktijdig ook een E-bike. Gemoedelijk beginnen we aan de Hochalm Trail ronde. Een prachtige E-bike route brengt ons over almen, langs berghutten, koeien en schitterende uitzichten tot op 1941 meter hoogte. Zo hoog met de fiets: heel vet! Gelukkig hadden we in de ochtend op de Panorama Line de nodige oefening, want de afdaling van de Hochalm Trail is spectaculair. Door prachtige bloemen eindigen we uiteindelijk helemaal achter in het dal!

Saalbach is #homeoflässig, ook in de zomer

Zomer in Saalbach Hinterglemm… het het hier niet voor niets #homeoflässig, ook in de zomer! Waar het in de winter een mekka is voor de fanatieke skiër (of après-skiër), is het in de zomer een paradijs voor bikers. Maar: er is meer. Saalbach Hinterglemm in de zomer is echt niet alleen biken. Wij ontdekten dat het op de trails soms druk kan zijn, maar voor de rest is het juist heerlijk ontspannen en rustig in dit grote gebied. Genoeg mogelijkheden dus ook om te wandelen, ontspannen, van de natuur te genieten óf als je echt eens op zoek bent naar iets anders: check de Waldwellness in onze andere aflevering!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.