fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Der Berg ruft!

Snow Trails en Learn-to-Ride Park in Saalbach

In het skigebied van Saalbach vind je verschillende Snow Trails en het Learn-to-Ride Park. Leuk voor de afwisseling naast de gewone pistes. Maar ik hoor je denken: wat houden die Snow Trails en het Learn-to-Ride Park eigenlijk in? In deze aflevering en het artikel vertellen we je alles wat je wil weten over deze leuke activiteiten.

Snow Trails in het skigebied van Saalbach

Met de opkomst van de carving skis zijn ook de pistes steeds breder, strakker en gladder geworden. Lekker lange carving bochten maken is wat de meeste wintersporters willen. Maar met de Snow Trails gaan ze in Saalbach eigenlijk bewust weer een beetje terug in de tijd. De Snow Trails borduren een beetje voort op de populariteit van de smalle bospaadjes. De Snow Trails zijn routes die al glooiend door het bestaande landschap lopen en aangevuld met schansjes, attributen en zelfs kleine tunnels.

De Snow Trails in het skigebied Saalbach kan je overal tegen komen. Afhankelijk van de hoeveelheid sneeuw worden deze op verschillende plaatsen – net buiten de piste – aangelegd. Voor de Snow Trails wordt overigens geen kunstsneeuw gebruikt, dus mocht er een keer wat minder sneeuw liggen, kan het zomaar zijn dat je het ene jaar wel en het volgende jaar weer niet een bepaalde Snow Trail tegenkomt.

Fun op de Snow Trails in Saalbach

Wij probeerden de Snow Trail bij de Bernkogel. Het was een dag met sneeuwval en behoorlijk wat wind en dus eigenlijk wel een goed moment om op een vaste plek in het skigebied wat rond te blijven hangen. Glooiende heuveltjes, kleine schansjes, snelle bochten, het is leuk. Gewoon een beetje spelen in de sneeuw. Het doet ons terugdenken aan onze jeugd: als kind vind je het scheuren over de bospaadjes het mooiste wat er is. Onderhand zijn we wat ouder, en eerlijk is eerlijk, dit is toch vooral iets voor families. Het moet geweldig zijn om hier met je kinderen op een speelse wijze door heen te skiën. De kinderen leren er bovendien ook nog wat van door de snelle afwisseling in het parcours!

Afwisseling met het Learn-to-Ride Park bij de Bernkogel

Ben je op de Snow Trail bij de Bergnkogel in Saalbach, dan is het naast gelegen “Learn-to-Ride Park” een leuke afwisseling. Hier zijn de schansen net wat hoger en gaan de sprongetjes net wat verder. Niet extreem, wel perfect om te leren hoe te springen. Ook enkele boxen zorgen voor het nodige plezier voor de iets oudere kinderen.

Ook een leuke afwisseling tijdens The Challenge

De Snow Trails in Saalbach liggen als gezegd verspreid over het hele skigebied. Dat betekent dat je ook tijdens een gewone skidag deze Snow Trails tegen komt en dus zeker ook tijdens The Challenge. Voor een stukje extra fun is het leuk de Snow Trails gewoon even mee te pakken. Het is een leuke afwisseling op de normale piste! Meer weten over Saalbach? Bekijk onze bestemmingspagina!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.