fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

De groeten uit...!

The Challenge in Saalbach: de grootste skironde van de Alpen!

Saalbach. Je hebt er ongetwijfeld al eens van gehoord. Dit skigebied, dat ook uit de dorpen Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn bestaat, is niet voor niets ontzettend bekend. En de beste manier om alle hoeken van dit skigebied te zien is het skiën van The Challenge in Saalbach. Wij zijn alvast op verkenning gegaan! Geen zin om te lezen? Bekijk dan de bovenstaande aflevering van de The Challenge Saalbach.

Alles wat je moet weten over The Challenge op een rij

The Challenge is een flinke uitdaging. Het is namelijk de grootste skironde van de Alpen. En dat past wel een beetje bij dit immens grote skigebied. Het totale skigebied verbindt via 270 kilometer piste en liefst 70 liften de dorpen Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn met elkaar. The Challenge is een prachtige skironde dwars door dit skigebied en zorgt dat je langs alle dorpen komt.

Hoe lang is The Challenge in Saalbach?

The Challenge in Saalbach heeft een totale lengte van liefst 65 kilometer piste waarin je 12.400 hoogtemeters aflegt. Dit ski je allemaal op één dag. En dat betekent dat je flink door moeten skiën. Deze skironde is – het moet gezegd worden – dan ook vooral iets voor de sportieve skiërs onder ons.  De ronde bestaat uit ongeveer 60% blauwe, 35% rode en 5% zwarte afdalingen. De benen zullen lekker branden na zo’n dag!

Uit hoeveel liften bestaat The Challenge in Saalbach?

Om die 65 kilometer piste in de benen te krijgen maak je gebruik van 32 liften. Je leest het goed: je gaat op één dag 32 keer in de lift. Nu zul je – denken wij – langzaam gaan begrijpen hoe groot The Challenge écht is. Niet voor niets is de slogan van deze ronde dan ook ‘Ski Your Limit‘.

Hoe lang duurt The Challenge in Saalbach?

En die limiet, die zul je ervaren, want voor de totale ronde moet je ongeveer 7 uur (!) de tijd nemen. Als je dan bedenkt dat de meeste liften rond 09:00 uur starten en om 16:00 uur weer sluiten, dan begrijp je dat The Challenge op het randje van de mogelijkheden zit. Gelukkig maar dat een aantal liften vanaf half januari al om 08:00 uur starten. Heb je toch net dat uurtje extra!

Heb ik tijd voor een pauze tijdens The Challenge in Saalbach?

Waarschijnlijk niet. Die pauze kan net het verschil maken tussen het wel of niet halen van de ronde (en dus ook of je weer terug bij je hotel komt of niet). Het advies is dan ook om een rugzak mee te nemen met wat te drinken en een broodje. Lunchen doe je dus lekker in de lift!

Waar start The Challenge in Saalbach?

Dat is het leuke van deze skironde. Het maakt niet uit waar je begint. Of je nu in Saalbach, Hinterglemm, Leogang of Fieberbrunn zit, het is mogelijk om bij iedere willekeurige lift te starten. Neem bij de kassa een pistenkaart mee of bekijk de interactieve pistenkaart op je telefoon. De interactieve pistenkaart is ook handig om te checken of alle liften en pistes open zijn die je nodig hebt. Op dagen met harde wind kan de verbinding tussen Saalbach – Hinterglemm en Fieberbrunn bijvoorbeeld dicht zijn.

Leg je prestaties vast met skiline.cc en win leuke prijzen

De afgelopen jaren organiseerde Saalbach via skiline.cc de ‘The Challenge – Ski your limit!’ competitie. Ook dit jaar kun je weer meedoen. Als je je registreert op de website worden je prestaties aan de hand van je skipas (die je bij elke lift scant) bijgehouden. Zo zie je achteraf precies hoeveel liften, pistes en hoogtemeters je hebt volbracht! Als je The Challenge succesvol volbrengt ontvang je een ‘The Challenge badge’ in je Skiline account. Onder de deelnemers worden verschillende prijzen verloot. De eerste prijs is een weekverblijf in het Skicircus inclusief een skipas voor twee personen. De tweede prijs is een weekendverblijf in het Skicircus inclusief een skipas voor twee personen. De derde prijs bestaat uit 6 dagskipassen die verloot worden!

Andere skitochten in het Skicircus

Eerlijk is eerlijk. The Challenge Saalbach is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig zijn er ook andere mooie skirondes in het Skicircus te vinden:

  • Saalbachronde: 19 kilometer pistes, 100% blauw (circa 2 uur).
  • Hinterglemmronde: 30 kilometer pistes, 67% blauw en 33% rood (circa 3,5 uur).
  • Leogangronde: 26 kilometer pistes, 100% blauw (circa 2,5 uur).
  • Tirolronde: 22 kilometer pistes, 28% blauw en 72% rood (circa 2,5 uur).

Ook deze routes zijn te vinden op de interactieve pistenkaart. Meer informatie over alle routes vind je hier.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.