fbpx
Logo
Menu sluiten

Kijk

30.000 mensen en ongeveer net zoveel koeien

In Vorarlberg, zuidoostelijk van de Bodensee, vind je het Bregenzerwald. Met 22 verschillende dorpen is het een veelzijdige vakantieregio. “Die Wälder” – de inwoners van het Bregenzerwald – zijn zelfbewuste mensen, trots op hun herkomst en staan open voor de toekomst. Dit brengt een bijzondere mix van traditie, heden en toekomst die opvalt in architectuur en handwerk.

Smaakvol, subtiel & inspirerend

In de restaurants weten ze regionale specialiteiten creatief te verfijnen. Je vindt hier veel lokale producten van lokale boeren. De boerderijen zijn over het algemeen klein. De hotels en pensions combineren oude en nieuwe stijlen – en er wordt veel gebouwd met hout uit de regio. Een inspirerende omgeving, met een verrassend veelzijdig cultuurprogramma!

Bekijk alle bestemmingen
Meer artikelen inladen

Ontdek

Zin om te wandelen?

Zin om te wandelen? Zowel hoog in de bergen of laag in het dal, genoeg mogelijkheden hier. Tijdens het wandelen kan het Bregenzerwald vanuit verschillende perspectieven worden verkend. Sommige wandelpaden vertellen ook de verhalen over landbouw, geologische kenmerken, historische gebeurtenissen of bijzondere personen.

 

Ontdek lokale producten!

De bossen van het Bregenzerwald hebben er altijd al voor gezorgd dat de leefomgeving van de bewoners weloverwogen is ontworpen. Innovatief vakmanschap zie je terug in de architectuur en in de keuken werken ze veel met lokale producten. Wat dacht je van de heerlijke Alpenkäse? Verschillende proeverijen bieden culinaire wandelingen met ontbijt, lunch en desert!

Legenda
  • BlogsBlogs
  • ActivitiesActiviteiten
  • Video'sVideo's