fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Natuurjuweel

Picture perfect: de Körbersee in het Bregenzerwald

Een natuurjuweel; zo wordt de Körbersee in het Bregenzerwald door de locals genoemd. Niet heel gek dus dat dit bergmeer in 2017 is uitgeroepen tot mooiste plek van Oostenrijk. Tijdens ons bezoek aan het Bregenzerwald is een bezoek dan ook een must. Is het echt zo de moeite waard?

Korte en eenvoudige wandeling

Het startpunt voor de wandeling naar de Körbersee is de Parkplatz Salober direct aan de hoofdstraat naar het dorp Warth. Vanaf hier volg je de wandelbordjes en loop je in 45 minuten eenvoudig richting de Körbersee. Onderweg kom je ook nog langs de Kalbelesee, een ander schitterend bergmeer waar een foto nemen ook de moeite waard is.

Ons bezoek aan de Körbersee begon nog wat in de wolken. Het had net twee dagen onophoudelijk geregend, maar nu was het eindelijk droog. Zelfs met wat minder weer is het hier boven fantastisch mooi. De wolken die optrekken geven een bijzondere sfeer aan dit moment!

Het begint op te klaren!

We hadden er al op gehoopt natuurlijk, maar na een heerlijke lunch in het Berghotel Körbersee begint het dan toch goed op te klaren. De Körbersee begint te glinsteren en langzaam maar zeker wordt duidelijk waarom dit een natuurjuweel genoemd wordt. De Körbersee ligt namelijk in een prachtige bergcoulisse met glooiende almweides, maar ook indrukwekkende rotspartijen. Overal rondom staan de koeien, klinkt het heerlijke geluid van de koeienbellen en groeien schitterende bloemenweides. Genieten!

Met de roeiboot de Körbersee op

In het meer zagen we ook een stijger met twee roeibootjes. Op goed geluk vroegen we in het Berghotel Körbersee of we even het meer op konden. De bootjes bleken inderdaad van hen en zo kregen we de sleutel mee om het bootje los te maken. De bootjes zijn te huur, dus ben je een keer bij de Körbersee dan is dit toch wel de moeite waard. Vanaf het water ziet de omgeving er namelijk toch altijd weer net even anders uit!

Dan terug naar het begin: is de Körbersee ecn bezoek waard? Absoluut! Het is er prachtig en je bent echt even helemaal in de natuur.  Daarnaast is het ook een plek die voor de meeste mensen relatief eenvoudig bereikbaar is. Dat was voor ons dan ook eigenlijk het enige minpunt. Doordat er relatief veel mensen (kunnen) zijn gaat de puurheid van de plek er een klein beetje vanaf.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.