fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Aflevering 6

Geheimtipp: Restaurant Ernele in het Bregenzerwald

Dit is een samenwerking met het Oostenrijks Toeristenbureau.

Tijden ons bezoek in het Bregenzerwald werden cameraman Wouter en ik door het toerismebureau meegenomen naar een bijzonder restaurant. Eigenlijk zaten de opnames van deze regio er al op, maar toen we dit restaurant  Ernele binnenkwamen hebben we besloten een extra aflevering te draaien. Zo’n bijzonder restaurant zie je niet vaak in Oostenrijk en past daarom perfect in onze serie ‘Der Geheimtipp’.

Bijzonder genieten met producten uit de regio

Restaurant Ernele hoort bij het Romantik Hotel Das Schiff in het dorp Hittisau in het Bregenzerwald en heeft een bijzonder concept. Restaurant Ernele brengt onder een dak samen wat het Bregenzerwald en de directe omgeving aan verfijnde specialiteiten te bieden heeft. Het is niet alleen een restaurant, maar ook een kleine winkel. Je kunt hier uitstekend eten, gezellig samen zijn en genieten van een goed glas wijn, maar ook lokale producten kopen voor gebruik in de eigen keuken. Bijzonder hier is dat er uitsluitend gewerkt wordt met producten uit de eigen omgeving.

Chefkok Felix heeft liefde voor het vak

Het Restaurant Ernele biedt een bijzondere atmosfeer. Je wordt persoonlijk begroet door chefkok Felix, die gepassioneerd verteld wat voor gerechten hij gaat bereiden. Dit gebeurt allemaal in een open keuken, waardoor je mee kunt kijken met wat voor een liefde het eten wordt gemaakt. Van vlam in de pan tot het verfijnd versieren van de borden, Felix maakt er wat moois van!

Naast het restaurant heeft Felix een grote eigen moestuin. Vanaf het voorjaar tot diep in de herfst hoeft hij zo eigenlijk nooit extern salade en groentes in te kopen. Alles uit eigen tuin en met liefde verzorgd.

Restaurant Ernele: hoge score in de Falstaff Restaurantguide

Dat het hier goed is blijkt ook wel uit de score die dit restaurant in de Falstaff restaurantguide krijg; liefst 90 van de 100 punten en daarvoor krijgen zij 3 gouden vorkjes (op schaal van 4). Een hele hoge score en wat ons betreft meer dan terecht. Wij hebben echt genoten van het verrassingsmenu dat Felix voor ons geserveerd heeft. Ben je in de buurt en wil je een keer wat bijzonders; het is de moeite waard om voor dit restaurant een kleine omweg te maken! 🙂


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.