fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Wereldrecordpoging!

De grootste sneeuwpop ter wereld staat in Oostenrijk

Het is officieel: sinds vandaag (01.02.2020) staat de grootste sneeuwpop ter wereld in Oostenrijk. En wel in het schitterende Donnersbachtal bij het skigebied Riesneralm in de vakantieregio Schladming-Dachstein.

Een echt Guinness-Wereldrecord

De eer van de grootste sneeuwpop ter wereld was sinds 2008 in handen van het gebied Maine in Amerika. Hier werd destijds een sneeuwpop gebouwd van liefst 37,21 meter hoog. Die sneeuwpop zag er toen zo uit:

De sneeuwpop in Maine uit 2008 (37,12 meter hoog)

De grootste sneeuwman ter wereld naar Oostenrijk

Dat kunnen wij beter dachten ze in het skigebied Riesneralm. Dit kleine, maar fijne familieskigebied met 32 kilometer piste ligt in de Steiermark in de beroemde vakantieregio Schladming-Dachstein. Een mooie PR-stunt voor wat extra naamsbekendheid en dus gingen zij dit jaar de uitdaging aan. De sneeuwpop moest binnen 40 dagen gebouwd worden en dus stelden zij zichzelf het doel “40 meter in 40 dagen”.

En dat blijkt een hele uitdaging te zijn. Want hoe kom je aan zo veel sneeuw? Speciaal voor de bouw van de sneeuwpop zijn twee extra sneeuwkanonnen aangeschaft die voor de nodige sneeuw en een stabiel fundament moesten zorgen. En uitgerekend wanneer je een wereldrecordpoging doet speelt het weer niet helemaal mee natuurlijk. Hoewel het dal op 1000 meter hoogte ligt en het hier normaal erg koud is, was het de eerste weken maar moeizaam sneeuw maken. Uiteindelijk kwam het goed en is er  ruim 10.000 kuub kunstsneeuw gemaakt, wat goed was geweest om een complete skipiste aan te leggen! Maar nu is de vraag, is de sneeuwpop ook hoog genoeg om zich de grootse sneeuwpop ter wereld te mogen noemen?

De sneeuwpop van de Oostenrijkse recordpoging

Hoe hoog is de grootste sneeuwpop ter wereld?

Vandaag was het officiële meetmoment en zijn de officials van het Guinness Book of world records naar het Donnersbachtal gekomen. En de sneeuwpop is….38,04 meter hoog! En daarmee is het oude record uit 2008 gebroken en mag Oostenrijk zich nu officieel het land met de grootste sneeuwpop ter wereld noemen!

De 40 meter is weliswaar niet gehaald, maar dit is natuurlijk wel een topprestatie. Dag en nacht heeft Gerhard Peer met zijn team aan de sneeuwpop gewerkt en als het dan lukt dat is dat echt een felicitatie waard!

Benieuwd hoe lang dit record overeind blijft…

P.s. ken jij het Donnersbachtal al? Wij maakten eerder deze video voor onze #nooitmeernaarhuis serie. In dit dal zijn namelijk prachtige vakantiechalets te koop!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.