fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

De groeten uit...!

Zo ziet de magische wintersport in een zonnig Gastein eruit

Heb jij al eens aan een wintersport in Gastein gedacht? Dit dal biedt alles waar het wintersporthart naar op zoek is. We kende het dal al van onze aflevering die we er in de Yogaherfst maakten. Dit keer zijn we op bezoek geweest in een winters Gastein en we ontdekten dat het hier wel érg mooi is. Hier voelt het allemaal even nét wat anders dan elders in het Salzburgerland!

Wintersport in Gastein: veelzijdig, groot en hoog!

Gastein biedt de wintersporter liefst 200 kilometer piste verdeeld over vier skigebieden. Die skigebieden liggen allemaal vlakbij elkaar. Geen zorgen dus dat je lang in de auto moet zitten om ze allemaal tijdens je vakantie te kunnen bezoeken. Meer dan genoeg afwisseling vind je hier en dan maakt het voor jou als gast eigenlijk niet zoveel uit of je in Dorgastein, Bad Hofgastein, Bad Gastein of Sportgastein zit. Bijkomende voordeel van dit dal is dat hier de hoogste pistes van de gehele Ski Amadé liggen. In Sportgastein gaan de liften namelijk tot 2.686 meter hoogte. Het kleine skigebiedje op de Graukogel (Bad Gastein) is ook een leuke: hier vind je geen sneeuwkanonnen dus is het altijd skiën op natuursneeuw. Kortom: de skigebieden van Gastein zijn veelzijdig, groot en hoog!

Pistekaart Gastein: hier vind je 4 verschillende skigebieden!

Non stop to the top en lange afdalingen naar het dal

In Gastein gaan op liefst vijf locaties vanuit het dal de liften direct naar de top van de berg. Dat betekent snel hoogte maken en lange afdalingen. In Sportgastein gaat het om de Goldbergbahn, in Bad Gastein om de Stubnerkogelbahn, in Bad Hofgastein om de Schlossalmbahn en in Dorgastein om de Gipfelbahn Fulseck. In elk van de vier skigebieden kan je afdalingen maken van meer dan 1.000 hoogtemeter! De langste afdaling vind je in Bad Hofgastein. Vanaf de Hohen Scharte Nord ski je via de pistes H1 en H2 in 10,4 kilometer helemaal naar het dal, zo’n 1.450 meter lager. Daar gaan je benen zeker van branden!

Skischaukel Schlossalm-Angertal-Stubnerkogel

Een hele mond vol en niet een naam die direct blijft hangen. Toch is dit met ca. 85 kilometer piste het grootste skigebied dat je tijdens je wintersport in Gastein tegenkomt. Hier zijn wij dan ook op bezoek geweest en dat was werkelijk waar puur genieten. Dit skigebied verbindt de dorpen Bad Hofgastein en Bad Gastein met elkaar via het Angertal.

Wij startten de dag in Bad Gastein op de Stubnerkogel. Een snelle, moderne gondel brengt je dus ook hier direct tot de top. Daar heb je een uitzicht; niet normaal zo mooi. Wij hadden zoals je in de video kunt zien, natuurlijk ook echte mazzel met de topcondities. Stralend blauw weer en verse sneeuw. In dit skigebied beweeg je je veel boven de boomgrens. Echt hooggebergte-gevoel dus en dat is iets wat je in het Salzburgerland elders vrijwel niet hebt. Zeker een pluspunt voor dit gebied!

De Stubnerkogel met de spectaculaire hangbrug

Die Gasteiner Skihauben: tip voor culinaire fijnproevers!

Skihutten zijn er tijdens je wintersport in Gastein ook genoeg. Wil je nu eens wat anders dan een standaard Schnitzel, bezoek dan zeker één van de hutten waar de Gasteiner Skihauben worden aangeboden. Dit zijn verschillende ‘sterrengerechten’ samengesteld door zes topkoks uit het Salzburgerland. De chefs zijn gevraagd om elk hun eigen recept samen te stellen, met hoofdzakelijk lokale ingrediënten. Ook een bijpassende wijn is een optie. En het mooie: de Gasteiner Skihauben kosten allemaal maximaal 20 Euro. Ik kan je verklappen; het is de moeite waard!

De hoogste tijd om meer van Gastein te ontdekken

Afgelopen herfst waren we zoals gezegd ook al in Gastein. Ook toen is er volop genoten van de mooie natuur. Na een dag op de latten en een kleine winterwandeling in Sportgastein kunnen we ook nu weer niet anders concluderen dan dat we nog eens terug moeten. Want ook die andere gebieden, die we nu niet konden bezoeken, staan erg hoog op onze to-do-list! Tot zover ons winterse inkijkje in dit prachtige dal. De groeten uit… Gastein!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.