fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

De 'Goldener Herbst' in Oostenrijk

De perfecte herfstdag in Gastein: herfstwandeling & yoga op de berg

De dagen worden korter, de temperaturen dalen, en de bladeren van de bomen kleuren geel, goud en rood. De herfst is begonnen. Stiekem misschien wel het mooiste seizoen in de Oostenrijkse bergen. In deze aflevering van de ‘Goldener Herbst’ in Oostenrijk ontdekken we het Gastein tijdens de Yogaherbst aan de hand van een voor ons niét zo alledaagse activiteit.

Dit is de Yogaherbst in Gastein

Waar we de winter in de bergen kennen van de wintersport, en de zomer van het wandelen, klimmen en fietsen, staat in de herfst de yoga centraal hier in Gastein. Deze prachtige tijd tussen zomer en winter is volgens de mensen hier hét moment om je krachtreserves voor de winter nog even aan te vullen. Onze dagen in Gastein staan dus helemaal in het teken van ontspanning. Aandacht voor het welzijn van ons lichaam en onze geest. De yogaherfst in Gastein is het grootste yoga evenement van Europa waarbij je jezelf anderhalve week kunt onderdompelen in yoga, yoga en nog eens yoga.

Tijdens de Yogaherbst is er een uitgebreid programma met talloze yogasessies in verschillende stijlen en voor verschillende niveaus. De yogasessies worden zowel binnen gegeven in bijvoorbeeld de deelnemende hotels, maar ook op de mooiste plekken in de buitenlucht. Zo vind je perfecte yogaplatformen in Bad Gastein bij de waterval, op de berg bij de Schlossalmbahn en ook bij de Stubnerkogelbahn is er op de berg een yogaplatform. Of wat dacht je van een heerlijke yogasessie in het Kurpark in Bad Hofgastein? Genoeg toffe plekken te vinden in Gastein voor bijzondere yogamomenten.

Combineer je yogasessie met een herfstwandeling

De yogasessie waar wij aan meedoen vindt in de middag plaats, op het yogaplatform bij het bergstation van de Schlossalmbahn. Als je wilt kun je meerdere yogasessies op een dag boeken, maar je kunt je yogasessie net als wij natuurlijk ook combineren met een wandeling in het prachtige herfstlandschap. Aangezien we ‘s middags toch al bij de Schlossalm moeten zijn, besluiten wij om vroeg in de ochtend vanuit Bad Hofgastein al de Schlossalmbahn te nemen die je naar de Schlossalm op 2050 meter hoogte brengt.

De Schlossalm is een mooi startpunt voor een mooie dagtocht of voor de verschillende rondwandelingen. Wij houden het bij een rondwandeling van ongeveer 1,5 uur en lopen een stuk omhoog richting de Mauskarkopf (2.373) en weer terug. Op een prachtige herfstdag als deze is de omgeving spectaculair. Het leuke van de rondwandelingen bij de Schlossalm is dat je eenvoudig over brede paden kunt wandelen, maar ook wat meer pittige routes over de kam richting de Mauskarkopf kunt nemen.

En of dat wandelen in de herfst een beetje mooi is? Oordeel zelf. Onderstaande plaatjes van onze wandeling richting Mauskarkopf en het herfstlandschap in Gastein zeggen volgens mij genoeg!

Yogasessie bij het bergstation van de Schlossalmbahn

Na onze prachtige herfstwandeling rondom de Schlossalm keren we terug naar het bergstation van de Schlossalmbahn. Hier bovenop ontmoeten we onze yogaleraar en de andere deelnemers aan de yogasessie. Ik heb mijn wandelkleding snel omgewisseld voor mijn yogaoutfit die ik mee had in de rugzak. Onze yogales vindt plaats bovenop een verhoogd platform bij het bergstation van de Schlossalmbahn. Hoewel yoga niet helemaal nieuw is voor mij, is yoga op een berg dat wel. En eerlijk is eerlijk: yoga in de bergen, met dit uitzicht, is moeilijk te overtreffen. Precies dit, is natuurlijk ook het unieke aan dit evenement. Geen yoga in een zaaltje achteraf, maar yoga op de meest mooie plekken die je je maar kunt bedenken.

Yogaherbst wordt Yogafrühling in het voorjaar

Wij namen deel aan de Yogaherbst, maar wist je dat dit evenement in het voorjaar als ‘Yogafrühling‘ gewoon weer terugkeert naar Gastein? Zelfde concept, ander seizoen. Geen herfstkleuren, maar vers groen gras, kleurrijke bloemen en sneeuwresten op de berg zullen ook in het voorjaar zorgen voor een magische omgeving om yoga te doen. De Yogafrühling vindt weer plaats van 19 tot en met 28 mei 2023.

Namasté: Gastein als yogabestemming voor je vakantie

Ook buiten de Yogaherbst en Yogafrühling is Gastein goed geschikt als yogabestemming voor je vakantie. Je vindt zoals gezegd in het dal en op de berg verschillende yogaplatformen en er zijn meerdere hotels die yogalessen en workshops aanbieden, het hele jaar door. Of je nou voor een heerlijke Savasana in het Kurpark van Bad Hofgastein of een zonnegroet op het yogaplatform bij de waterval van Bad Gastein gaat: in dit dal zal niemand je raar aankijken. Yoga is helemaal onderdeel van de vakantiebeleving in Gastein.

Ik moet zeggen: ik heb het concept van yoga in de bergen erg kunnen waarderen. En als er een plek is waar het goed past, dan is dat natuurlijk hier in Gastein. Een plek die al decennialang bekend staat als kuuroord waar mensen naartoe komen om te ontspannen, en lichaam en geest te helen. Wat mij betreft: tot de Frühling!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.