fbpx
Logo
Menu sluiten
Redactie
Redactie

Innsbruck City Break

Winnaar Kevin bezocht Innsbruck!

Misschien hebben jullie het wel voorbij zien komen: de win-actie afgelopen februari voor de Innsbruck City Break. Wij deden ook mee en tsja… ineens win je zomaar een reisje naar de ‘Alpenhauptstadt’! De hoofdstad van de deelstaat Tirol die vernoemd is naar de Inn, een rivier die dwars door de stad loopt. We kwamen vanuit Graz, het Salzburgerland en zelfs vanuit Nederland om deze prijs in te kunnen zetten. Allereerst willen wij Oostenrijk TV en het toerismeverband Innsbruck bedanken voor deze mogelijkheid. Alles was top geregeld!

Innsbruck City Break met stad én bergen

Het eerste wat ons opviel, toen we de trein uitstapten, waren de enorme bergen die rondom de stad liggen. De rotsen aan de noordkant en de besneeuwde 3000’ers aan de zuidkant van de stad. Bij het hotel (hotel Sailer) lagen de informatieboekjes en de ‘Innsbruck Card 24h’ voor ons klaar. Nadat we nog heel even op de broer van Romy moesten wachten (kwam vanuit Nederland), gingen we gelijk de Nordkette op. We konden ons deze berg nog ergens vaag van herinneren. Via de Hungerburgbahn, die in de binnenstad begint, via de Nordkettebahn kwamen we op 1905m hoogte waar ons een fijne cappuccino en een Apfelstrudl stond te wachten. En dat met een prachtig uitzicht op de stad. Het was alleen wel even wennen! Van de korte broek beneden in het dal tot in de winterjas boven op de berg.

Oostenrijkse gezelligheid in het oude centrum

Na een retourtje Nordkette hebben we heerlijk een terrasje gepakt in de binnenstad onder het ‘Goldenes Dachl’. Het bekende gouden dak van Innsbruck. De korte broek kon weer aan, een Oostenrijks orkest speelde volksmuziek op het plein en we pakten een fijn koud biertje/wijntje. Wat was het afzien. Nadat we een fijne pizza bij de ‘Pizzerei’ hebben gegeten en een bezoekje hebben gebracht aan het Casino, lagen de bedden in het hotel fantastisch.

Springschans Bergisel in Innsbruck

Wat is het dan vervelend om de volgende ochtend wakker te worden. Uitzicht op de bergen en een strakblauwe lucht. Na een fijn en uitgebreid ontbijt (echt goed!) hebben we nog een rondje door de binnenstad gemaakt om vervolgens met de auto naar Bergisel te gaan. Bergisel is de springschans van Innsbruck en is bekend van het vierschansentoernooi. Met de auto moesten we een stukje naar boven, maar volgens mij is dit ook prima te voet te doen. Met de lift naar boven en wederom een prachtig uitzicht over de stad. We hadden het geluk dat er een schansspringer naar beneden ging springen. Fantastisch om te zien, maar wat ons betreft blijft het daar ook bij!?

Swarovski Kristallwelten

Doordat we nog een paar uur over hadden van de Innsbruck Card zijn we nog naar Wattens gereden. Een kleine 20 minuten rijden (er rijdt ook een shuttlebus) brengt je naar de Kristallwelten van Swarovski. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken! Zoals jullie wel kunnen lezen, hebben we een flinke trip gemaakt en hebben veel van Innsbruck gezien! Maar nog lang niet alles… Wij gaan zeker nog een keer terug naar de ‘Alpenhauptstadt’!

Danke und liebe Grüße,

Rutger, Romy en Kevin


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.