fbpx
Logo
Menu sluiten

Kijk

Welkom in Innsbruck

Wandelschoenen, high heels of skischoenen? De koffer pakken voor een vakantie in Innsbruck kan soms best lastig zijn, maar is zeker de moeite waard. Ontdek de tegenpolen berg en stad en geniet van deze unieke ervaring. Zowel in de winter als in de zomer is een vakantie in Innsbruck een bijzondere ervaring van stad én berg. Zat je net nog gezellig op een terrasje in de stad met uitzicht op de indrukwekkende middeleeuwse gebouwen, zo zit je een half uurtje later al op maar liefst 2.000 meter hoogte van je koffie met uitzicht over de stad en de bergen te genieten. Met ruim 300.000 inwoners en letterlijk midden tussen de bergen wordt Innsbruck niet voor niets de ‘hoofdstad van de Alpen’ genoemd!

Innsbruck is stad én berg

In Innsbruck beleef je een unieke alpien-urbane mix van berg en dal, natuur en stad. Ontdek de bruisende stad en de vakantiedorpen in de omgeving. Vanuit Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven vlieg je in no-time naar de luchthaven van Innsbruck en sta je voor je het weet midden in de stad óf op vers geprepareerde pistes in de omgeving. Van zonovergoten hoogteplateaus en romantische bergbeklimmersdorpen in de zomer tot verse poedersneeuw en kerstmarkten in de winter, Innsbruck is perfect voor de wintervakantie, ideaal voor de zomervakantie. Deze stad en zijn regio’s bieden in elk jaargetijde vrijetijdsvermaak, culturele highlights en sportieve hoogtepunten.

Bekijk alle bestemmingen
Meer artikelen inladen

Ontdek

Beleef de geschiedenis van Innsbruck

In de 800 jaar oude binnenstad van Innsbruck vertellen de bezienswaardigheden over een bewogen geschiedenis van de stad: zo was het Gouden Dak, de pronkerker van keizer Maximiliaan I, getuige van riddertoernooien. In de keizerlijke Hofburg vonden bruisende feesten plaats en Schloss Ambras is altijd nog een prachtige blikvanger. Vanaf de stadstoren waar wij ook een kijkje namen waarschuwde tot in de 20e eeuw een wachter voor grote branden, onweer en vijanden. Kortom, het centrum van Innsbruck ademt geschiedenis en dat wordt gecombineerd met heerlijke uitzichten op de omliggende bergwereld. Een unieke combinatie in de Alpen!

Sportief genieten van de Innsbrucker bergwereld

Bedwelmende bergtoppen. Unieke bergpanorama’s. Authentieke hutten. Dat beleven gasten in de sportieve bergomgeving van Innsbruck in de zomer. Ervaren gidsen leiden gasten met de Welcome Card naar de meest indrukwekkende plekken en uitzichtpunten van Innsbruck en zijn vakantiedorpen. In de zomer vind je hier prachtige wandelingen of race je bijvoorbeeld met Mountain Carts van de berg. Rondom kerst bezoek je de geweldige kerstmarkten en in de winter kies je uit een van de vele skigebieden in de omgeving zoals het Kühtai, de Nordkette of Axamer Lizum! Een vakantie in Innsbruck is nooit saai. Wij zijn er onderhand een aantal keren geweest én blijven graag terugkomen. Bekijk op deze pagina al onze avonturen in Innsbruck en omgeving.

Legenda
  • BlogsBlogs
  • ActivitiesActiviteiten
  • Video'sVideo's