fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

De groeten uit...!

Kühtai: skiën in het hoogste skidorp van Oostenrijk

Yes! Ook dit jaar mochten we weer op pad in de regio Innsbruck. Vorig jaar draaiden we al een aflevering in de stad Innsbruck en de Nordkette én gingen we langs in Axamer Lizum. Dit jaar proberen we één van de andere skidorpen rondom Innsbruck: het Kühtai. Het Kühtai is het hoogstgelegen skidorp van Oostenrijk en ligt op nog geen 45 minuten rijden van Innsbruck!

Skigebied Kühtai: hoogstgelegen skidorp van Oostenrijk

Ik wist waar het lag, heb er over gelezen, foto’s van gezien, maar was er nog nooit geweest: het Kühtai dus. Een apart dorp, want het ligt (zeker voor Oostenrijkse begrippen) ontzettend hoog, op 2020 meter. Tijd dus om dit bijzondere skidorp eens écht te leren kennen. We sliepen een nachtje in hotel Konradin middenin het dorp en konden de volgende ochtend gelijk de piste op!

Valentijn & Pepijn met het dorp op de achtergrond

Overal ski-in ski-out: een rondje door het skigebied

Het mooie aan het skigebied Kühtai is dat vrijwel alles ski-in ski-out is. Alle hotels en accommodaties liggen midden in het gebied bij elkaar geklonterd en vanuit vrijwel elke plek ben je direct bij een lift. De auto kan je dus lekker laten staan hier. Dat is maar goed ook trouwens, want met de sneeuwval van januari was je anders élke dag je auto aan het uitgraven!

Het skigebied ligt zowel op de noordkant als de zuidkant van het dal en daardoor kan je een mooi rondje om het dorp heen skiën. Wij skiën vanaf het hotel richting de Kaiserbahn en beginnen daar met ons rondje om het dorp.

Er ligt ontzettend veel sneuw in het Kühtai!

Super sneeuwzeker

Je kunt het Kühtai bereiken via twee wegen. De ene weg komt vanuit Innsbruck, de andere vanuit het Ötztal. Wij reden vanuit Innsbrucken alleen al de weg er heen is spectaculair. Omdat vrijwel alle pistes boven de 2.000 meter hoogte liggen, is het Kühtai super sneeuwzeker. Naast dat het hoog ligt, kan een deel van de pistes ook gewoon nog kunstmatig besneeuwd worden. Hier hoef je dus niet bang te zijn dat er geen sneeuw ligt tijdens je vakantie.

De combinatie van veel sneeuw, een spectaculaire bergweg door een smal dal en kale hellingen zonder bomen zorgen ervoor dat de wegen richting Kühtai wel eens gesloten kunnen zijn. Maar: gelukkig zijn er twee wegen, en die zijn bijna nooit tegelijkertijd gesloten.

Het is koud en bewolkt, maar hebben een goede dag!

Skigebied Kühtai: eens wat anders in Oostenrijk!

Ik vond het leuk om het Kühtai te ontdekken, want het is eens iets anders dan anders. Geen kronkelige pistes tussen de bomen door en langs almhutjes, maar grote brede hellingen in een bergkom die voor je gevoel ver weg ligt van de bewoonde wereld. Voor mijn gevoel bijna on-Oostenrijks, maar daardoor juist bijzonder. Bij ons was het bewolkt, maar zeker als de zon schijnt en de temperaturen in het voorjaar iets hoger zijn, moet het hier echt fantastisch zijn.

Kortom: ben je op zoek naar echte sneeuwzekerheid, wil je je auto de hele week kunnen laten staan, wil je het gevoel hebben écht hoog in de bergen te zijn of wil je laat in het seizoen nog van top condities genieten? Nu weet je het te vinden: het Kühtai is de plek waar je moet zijn.

Dat was ‘m weer voor nu. De groeten, uit het Kühtai!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.