fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Innsbruck & Tiroler Zugspitz Arena

Terugblik op ons (sneeuwrijke) weekend!

Wat een fantastisch weekend hebben wij achter de rug! Sneeuwrijk wel te verstaan. Afgelopen weekend waren wij op bezoek in Innsbruck en de Tiroler Zugspitze Arena en wat hebben wij genoten en wat hebben we (al zeggen we het zelf) geweldige opnames kunnen maken. Aan onze afleveringen wordt nu nog flink gemonteerd, maar toch willen jullie alvast aan de hand van wat foto’s even een inkijkje in ons weekend geven. De komende weken komen dan ook de afleveringen met de beelden van dit weekend online.

Vrijdag: op bezoek in Innsbruck

De ochtend:

Vrijdag in alle vroegte moet iedereen opstaan. Pepijn omdat hij nog vanaf Amsterdam moet vliegen, ik en de cameramannen, omdat wij Pepijn op het vliegveld van Innsbruck moeten ophalen. Stipt op tijd land het vliegtuig op Innsbruck en om even na half 9 begroeten wij Pepijn met een bakje koffie als hij door de douane komt. Pepijn is verrast, want zelfs in Innsbruck vallen dikke sneeuwvlokken naar beneden. Heerlijk.

Snel naar de auto, want we willen in één van Innsbrucks skigebieden gaan skiën. We worden uiterlijk om 10:00 uur verwacht in Axamer Lizum. Na een prachtige rit door een diep besneeuwd winterlandschap komen we aan bij de liften. Even omkleden en dan hup omhoog om opnames te maken. Dat was het plan, maar we konden door de zware sneeuwval en dikke bewolking helemaal geen hand voor ogen zien. Tussen de bomen ging het uiteindelijk beter en hebben we toch wat opnames kunnen maken. Maar dan tijdens de lunch komt ineens de zon door en dat betekent voor ons: inpakken en wegwezen. Eten half laten staan en opnames maken. Wow wat is het hier mooi! Gelukkig maar dat we jullie toch nog wat kunnen laten zien.

De middag en avond

Na het skiën hadden we een afspraak met de Nederlandse stadsgids Mary. Zij woont al 36 jaar in Innsbruck en kent de stad op haar duimpje. Ze nam ons mee langs de belangrijke trekpleisters en we zijn zelfs een van de vele kerktorens opgeklommen om een nog mooier beeld over de stad te krijgen.

Aan het eind van de middag zijn wij de Nordkette op gegaan. Iedere vrijdag draait daar de lift tot 23:30 uur. Heel gaaf. Boven kan je goed eten – en dat hebben we dan ook gedaan – en daarna is er de Iglo party. Een goede DJ setup in de iglo op ruim 1900 meter hoogte. Wat wil je meer op je vrijdag avond?

Zaterdag: Berwang en Lermoos in de Tiroler Zugspitz Arena

Vrijdag avond laat kwamen wij nog in ons hotel aan. Hotel Singer ligt direct aan de piste in Berwang en daar hebben zaterdag meteen gebruik van gemaakt. Hup na het ontbijt de ski’s onder en gaaaan! Wat een leuk gebiedje en we hadden ongelofelijk diepe poedersneeuw. Echt genieten.

In de middag hebben we van skigebied gewisseld en zijn we op verkenning gegaan in Lermoos (Dat is het leuke van de Tiroler Zugspitz Arena: 7 skigebieden in één skipas). Hier ontmoette we Birgit van het toerisme bureau en zij nam ons mee naar een hele gezellige hut. In de video zie je binnenkort waar en hoor je ook over het speciale Nederlandse gerecht op de kaart! Zeker in het bos hadden we vandaag enorm veel plezier.

In de avond was het enorm aan het sneeuwen. Echt enorm en er lag al zoveel. We maakten door Berwang een bergwandeling en genoten van de enorme sneeuwmuren. In de video komen straks zeker indrukwekkende beelden van de sneeuw. Heerlijk! Voor nu moet je het doen met onze Live video die wij maakten:

 Zondag: Hüttentour in Ehrwald

Zondag werden we wakker met een dik pak verse sneeuw. Ehrwald stond op het programma dus we stapten de auto in om op tijd in het skigebied te zijn. Door de grote sneeuwhoeveelheden en de wind was er maar één lift geopend. Jammer natuurlijk, maar al snel hebben we onze plannen aangepast en hebben we samen met Birgit van het toerismebureau een huttentocht langs de verschillende skihutten gemaakt. Dat was beregezellig! De schnapss vloeide rijkelijk…hoe kan het ook anders.

Maandag: Pistenbully Co-piloot in alle vroegte

Na wéér een nacht sneeuw moesten we in alle vroegte op, want we gingen de pistes van Biberwier prepareren. Om 06:00 uur stapte ik bij Roland in zijn 390 PK sterke pistenbully. Wat een geweld. Maar wat super gaaf en wat gebeurt er ‘s nachts veel waar wij geen weet van hebben om de pistes weer mooi te krijgen. Echt een aanrader. Ook dit heeft geweldige beelden opgeleverd, maar ook hier moet je het voor nu nog even doen met onze live video van Facebook.

En om af te sluiten, omdat het zo mooi was, nog even ons bericht met de vele sneeuwfoto’s uit Berwang. Die is door jullie enorm veel geliked en gedeeld. Waarvoor natuurlijk dank!

 


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.