fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Aflevering 5

De groeten uit… Innsbruck!

Innsbruck: hoofdstad van Tirol en de op vier na grootste stad van Oostenrijk. De meeste liefhebbers van Oostenrijk kennen de stad wel, maar blijven er eigenlijk nooit lang hangen. Waar naartoe in Innsbruck? Tijd om de stad wat beter te leren kennen: wij gingen op ontdekkingstocht!

Weekend Innsbruck: stad én berg!

Als echte Oostenrijk liefhebbers zijn wij erg veel in het land onderweg en dan meestal in de bergen. Innsbruck kenden ik dan ook wel, maar toch vooral van de goede vliegverbindingen met Nederland. Zo pakte ik voor ons weekendje Innsbruck om 7 uur ‘s ochtends het vliegtuig en kwam ik al om kwart over 8 aan op de luchthaven van Innsbruck. We vetrokken gelijk naar de Axamer Lizum (vorige aflevering al gezien?!) om een paar heerlijke poederafdalingen te maken. In de middag reden we terug naar de binnenstad en was het tijd om deze stad eens wat beter te leren kennen!

Waar naartoe in Innsbruck? Binnenstad & Nordkette!

Na onze fantastische ochtend skiën in Axamer Lizum kregen we een rondleiding van Mary en Colette door de binnenstad van Innsbruck. De luchthaven kende ik, het station ook, maar de grote vraag bleef: waar naartoe in Innsbruck? Mary nam ons eerst een rondje mee door de eeuwenoude binnenstad en vervolgens gingen we met Colette de Nordkette op voor een heerlijk diner & een echte iglo party!

Innsbruck bestaat al meer dan 800 jaar en ligt aan de rivier de Inn. De brug waar wij overheen liepen was een belangrijke handelsroute en de stad dankt zijn naam aan deze brug! De middeleeuwse binnenstad is compact en overzichtelijk en waarschijnlijk het meest bekende punt is het gouden dak. Natuurlijk gaan we daar even langs. Vervolgens neemt Mary ons mee naar de stadstoren, die is nog wat ouder dan het gouden dak en je hebt vanaf boven een schitterend uitzicht over de stad en de omliggende bergen!

We eindigen onze stadswandeling op de Maria Theresiastrasse, het centrale plein in de stad. Waar je ook bent in de binnenstad, vanaf vrijwel overal heb je uitzicht op de bergen. Stad & berg zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden, dus tijd om de berg op te gaan!

Nordkettenbahn geopend op vrijdagavond!

Vanuit de binnenstad van Innsbruck sta je in 20 minuten boven op de Nordkette. Een bijzondere ervaring, en al helemaal omdat wij het ‘s avonds doen! Elke vrijdagavond is de baan geopend tot 11 uur ‘s avonds en kan je boven op de berg heerlijk eten en drinken.

De reis start bij de Hungerburgbahn op 560 meter hoogte. Vervolgens ga je met een treintje tot op de Hungerburg en hier heb je al een schitterend uitzicht. De stations van de Hungerburgbahn zijn ontworpen door de beroemde architecte Zaha Hadid.

Vanaf de Hungerburg neem je de kabelbaan naar de Seegrube op 1905 meter hoogte en hier kan je lekker eten, drinken en genieten van het uitzicht. Als het niet bewolkt is dan uiteraard. Toen wij boven aan kwamen zagen we helemaal niks helaas, al werd dat later op de avond goed gemaakt zoals je in de aflevering kunt zien!

Eten op de Nordkette & een iglo party!

Zoals gezegd is de kabelbaan op vrijdagavond tot 11 uur ‘s avonds geopend, dus kan je er rustig dineren. Na het diner kan je ook je lol op, want er staat naast het restaurant een enorme iglo, inclusief bar & DJ! Vuurkorven branden, uitzicht op de stad, discolichten in de iglo: een bijzondere belevenis.

Waar kan je skiën in Innsbruck?

Bovenop de Nordkette kan je overdag ook gewoon skiën. Het skigebied heeft zo’n 14 kilometer pistes dus veel is het niet, maar je bent er wel zo vanaf het centrum! Mocht je meer skiplezier zoeken in de omgeving, dan ben je ook super snel in Axamer Lizum, op de Patscherkofel of de Mutteralm bijvoorbeeld!

Is Innsbruck een leuke stad?

“Is Innsbruck een leuke stad” is een van de meest gezochte zoektermen op Google als we het over Innsbruck hebben. Vanwaar toch die twijfel?! Wij kenden de stad nog niet zo goed, maar kunnen na ons bezoek toch echt met een “Ja” antwoorden op deze vraag! De stad heeft veel te bieden en de combinatie met de omliggende bergwereld is simpelweg bijzonder te noemen. Wij waren écht verrast door het uitzicht vanaf de Nordkette op Innsbruck en wat dacht je dan van die Iglo party, ontzettend gaaf! Kortom, blijf ook eens wat langer hangen in Innsbruck!

Nog meer informatie over de regio Innsbruck vind je op onze bestemmingspagina of op de website van Innnsbruck.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.