fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Hoe werkt het?

Coronamaatregelen Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Hoe werkt 2G tijdens de wintersport in Oostenrijk? In dit artikel gaan wij in op de Coronamaatregelen in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Maar eerst nog even dit: noch het Skicircus, noch Oostenrijk TV heeft deze maatregelen bedacht. Het is verschrikkelijk dat niet iedereen welkom is en ook wij hopen dat dit snel verandert en íedereen weer welkom is. Voor diegene die wel op wintersport mogen/kunnen laten we in dit artikel zien hoe het in het Skicircus georganiseerd is.

Opgelet! UPDATE 16.02.2022
Per zaterdag 19 februari wordt 2G vervangen door 3G en kan je dus ook als je niet gevaccineerd of genezen bent weer skiën. Een negatieve test is dan voldoende.

Per 05.03.2022 VERVALT dit volledig en wordt er nergens meer op een QR code gecontroleerd.

Huidige coronamaatregelen Saalbach

Als het Skicircus iets doet, dan doen ze het in ieder geval goed. Dat geldt ook voor de omzetting van de wettelijk verplicht gestelde maatregelen. Wintersporten is – zoals bekend – in Oostenrijk alleen mogelijk middels een 2G-bewijs (genezen/gevaccineerd). Dit dient het skigebied dan ook te controleren. Maar hoe werkt dat eigenlijk? En hoe wordt het gecontroleerd? Geen zin om te lezen? Bekijk dan gewoon bovenstaande korte video!

Waar moet ik aan denken?

  1. Allereerst is het belangrijk een voorraad FFP2-mondkapjes in te pakken. Je hebt alleen toegang tot de liften met zo’n ding op. Dit heb je dus helemaal zelf in de hand. Na inmiddels twee winters vele skidagen met dit mondkapje kan ik zeggen: het went snel – en – als het koud is dan is het zelfs wel lekker warm. Tip: trek de elastiekjes aan de onderzijde van het kapje af en bind ze daarna samen. Zo span je het elastiek makkelijk om je hoofd en snijden ze niet zo tegen je oren aan.
  2. De skipas wordt pas geldig als die is vrijgegeven voor 2G. Daar heb je in het Skicircus heel eenvoudige scanapparaten voor bij de liften. Dit hoeft overigens alleen eenmalig aan het begin van je vakantie.
  3. Let goed op de borden. Spreekt voor zich, maar de Coronamaatregelen in het Skicircus staan in ieder geval simpel uitgelegd op de borden bij de skilift.

Versoepelingen vanaf 19 februari

Opgelet! Per 19 februari 2022 versoepelt Oostenrijk van een 2G regel naar een 3G regel (gevaccineerd, genezen of getest). De precieze details zijn nog onbekend, maar vast staat dat dit alles weer een beetje makkelijker gaat maken en meer mensen welkom zullen zijn. Zoals in de video te zien is de 2G controle in het Skicircus in ieder geval zo eenvoudig als mogelijk gemaakt.

Vergeet vooral niet te genieten

En tot slot de allerbelangrijkste regel: als je aan alle Coronamaatregelen in het Skicircus voldoet vergeet dan vooral niet om Corona even achter je te laten en lekker te genieten. Het is zo’n fijn gevoel die pistes weer naar beneden te knallen. Het is zo heerlijk in die skihut weer dat koude biertje (wijntje, Schnapsje, etc.) te drinken. Meer over de inreisbeperkingen en de actuele situatie aan de Oostenrijkse lees je in dit liveblog. We wensen je veel plezier tijdens je vakantie en laten we hopen dat binnenkort echt iedereen weer overal welkom is.

Nieuwe afleveringen als eerste in je inbox? Meld je aan

We waren vorige week met een goede reden in het Skicircus. We hebben namelijk nieuwe afleveringen gedraaid! Benieuwd wat we hebben gefilmd en wil jij de afleveringen als eerste in je inbox? Meld je dan hieronder aan voor ons Inspiratiemagazine!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.