fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

De groeten uit...!

Kodoks Spielewelt & beklimming van de Hochalmspitze

In Saalbach Hinterglemm hoef je je tijdens de zomervakantie geen moment te vervelen. Er is hier zóveel te doen, dat het altijd weer moeilijk kiezen is hoe je de dag het beste kunt besteden. Voor deze aflevering maken wij een mooie wandeling naar de Hochalmspitze én bezoeken we het nieuwe Kodoks Spielewelt in Saalbach Hinterglemm!

Kodoks Spielewelt in Saalbach Hinterglemm

Rondom het bergstation van de Reiterkogelbahn vind je in de zomer veel verschillende activiteiten. Bijvoorbeeld de Waldwellness, waar wij eerder al een aflevering over maakte. Sinds de zomer van 2023 is dit gebied nóg een leuke activiteit voor families rijker: het avontuurlijke Kodoks Spielewelt.

Vanaf het bergstation is Kodoks Spielewelt te bereiken via een simpele route. Ideaal dus voor families die een leuke en avontuurlijke dag bovenop de berg willen hebben. Rondom de het nieuw aangelegde meertje (voor de sneeuwproductie in de winter) vind je allerlei leuke speeltoestellen én kun je Kodok helpen bij het terugvinden van zijn spullen.

Help jij Kodok met het terugvinden van zijn spullen?

De afgelopen jaren heeft Kodok zich in Saalbach Hinterglemm ontpopt tot populair sprookjesfiguur die de bergen tegen kwaad en rampspoed beschermt. Het verhaal gaat namelijk dat een bergtrol de magische gereedschappen van Kodok heeft gestolen! Op Kodoks avonturenroute vind je 11 verschillende opdrachten waarmee je Kodok kan helpen om de gestolen spullen terug te vinden.

Wandeling naar de Hochalmspitze met prachtig uitzicht

Zijn je kids al wat ouder of heb je zelf gewoon zin in een mooie wandeling vanaf de Reiterkogelbahn? Combineer net als wij een eventueel bezoek aan Kodoks Spielewelt met een wandeling naar de Hochalmspitze! Vanaf het bergstation van de Reiterkogelbahn loop je door een prachtig bos- en weidelandschap in zo’n 2 uur omhoog naar de Hochalmspitze op 1921 meter hoogte.

Ook in Saalbach Hinterglemm vind je nog rust en ruimte

Ondanks dat Saalbach Hinterglemm in de zomer ook een ontzettend populaire regio is, blijf je hier genoeg ruimte hebben om je eigen pad te kiezen. Waar het rondom de Reiterkogelbahn door alle activiteiten die er te doen zijn nog best eens druk kan worden, verlaat je de drukte als je het pad richting de Hochalmspitze neemt. Met heerlijk uitzicht op de Kalkalpen in het noorden en de Hohe Tauern in het zuiden, loop je zo’n 460 hoogtemeters omhoog. Op de terugweg richting de Reiterkogelbahn kun je nog een goede lunch meepakken bij de mooi gelegen Rosswaldhütte.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.