fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Der Geheimtipp

Ontdek de kracht van het oerbos in de Waldwellness in Saalbach Hinterglemm

Saalbach Hinterglemm, geliefd bij vele Nederlanders en Belgen en natuurlijk bekend als een van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Maar hoe is de zomer in Saalbach Hinterglemm? Wij zijn twee dagen op ontdekkingstocht. In onze ‘De groeten uit…!’ aflevering uit Saalbach kon je al zien dat dit een fantastische (E)bike en downhill bestemming is. Maar in de zomer is hier natuurlijk nog veel meer te doen. Wij hadden behoefte aan wat ontspanning en doken een dagje de Waldwellness in!

Wellness in Saalbach Hinterglemm – net even anders

Geen badjas en slippers vandaag. En toch ga ik de wellness in. En een wel heel bijzondere in een meer dan 200 jaar oud bos net boven het bergstation van de Reiterkogelbahn. Met de Joker Card mogen we weer gratis met de lift omhoog (ben je in Saalbach, check alle voordelen van de Joker Card, echte aanrader). Vanaf het bergstation volgen we het wandelpad richting de Reiteralm naar dit bijzondere stukje bos.

Wist jij dat het bos gezond voor je is?

Wetenschappers hebben ontdekt dat een dag in het bos je immuunsysteem een enorme boost geeft. Een dag in het bos verhoogt de natuurlijke ‘killercellen’ in je bloed met 40%. Dit positieve effect houdt tot wel 7 dagen aan. Twee dagen in het bos laten het aantal ‘killercellen’ zelfs verdubbelen en dat effect houdt tot wel 30 dagen aan. Killercellen verwijderen de zieke cellen uit je bloed. Boslucht is wat dat betreft net een apotheek die je inademt. Het bos is daarnaast ook bij uitstek geschikt om te ontstressen. Je kent het gevoel wellicht wel, zodra je het bos in gaat word je rustiger. Dit effect is zelfs biochemisch bewezen: de stresshormonen cortisol en adrenaline zijn na een dag in het bos veel minder in je bloed aanwezig!

Rust, stilte, pure ontspanning

Nu is het bos voor veel mensen sowieso al een plek voor ontspanning, maar de Waldwellness in Saalbach Hinterglemm maakt dat ontspannen in het bos nóg ontspannender wordt. In het bos vind je ligbanken, hangmatten, yogaplatformen en zelfs een ware bosbibliotheek. Zo houd je het hier wel een tijdje vol hoor. Ook ik geniet heerlijk in de hangmatten, probeer een beetje yoga (zoals je kunt zien, dat is nog niet echt mijn ding) en lees een goed boek over de geschiedenis van deze regio. De vogelgeluiden om je heen, de geur van het bos, je bent echt even helemaal weg.

Een échte Geheimtipp, met een Apfelstrudel als afsluiter

Onze serie heet niet voor niets ‘Der Geheimtipp’. In deze serie proberen wij activiteiten, plekken of bezienswaardigheden te bezoeken die we nog niet kennen en die je niet overal vindt. En dat is hélemaal waar voor deze Waldwellness in Saalbach Hinterglemm. Wij zijn het nog nergens tegengekomen en vonden het echt een leuke ervaring. Helemaal ontspannen kwam ik uit het bos. Wel met een beetje trek, maar gelukkig vind je hier in de zomer 40 geopende  alm- en berghutten. Een gezellige almhut is dus nooit ver weg. Ik geniet nog even in de zomerzon van een heerlijke Apfelstrudel, tot de volgende aflevering!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.