fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Der Geheimtipp!

Ski & Spa in Zell am See – Kaprun: de ultieme combinatie

Begint het bij jou ook al te kriebelen? Nu de zomer voorbij is, begint voor menig wintersporter het aftellen naar het winterseizoen. Maar, waarom wachten? Combineer je eerste bochten in de sneeuw met een heerlijk wellness uitstapje: Ski & Spa in Zell am See – Kaprun. Wij hebben het natuurlijk even voor je getest!

TIP: het winterseizoen in Zell am See – Kaprun gaat meestal in oktober al van start. Wij waren er in de herfst, maar de combinatie van Ski & Spa in Zell am See – Kaprun is de gehele winter een dikke aanrader! 

Ski & Spa in Zell am See – Kaprun

Skiën vanaf begin oktober? Jazeker! Op de Kitzsteinhorn hoog boven Kaprun is het ook dan al erg sneeuwzeker. Dankzij de gletsjer start hier het skiseizoen lekker vroeg. Natuurlijk is dan nog niet alles open, maar voor de eerste bochten is het al leuk. Zeker wanneer je dit combineert met een bezoek aan de prachtige Tauern Spa. Zo krijg jij als fanatieke wintersporter misschien zo maar ook je partner mee!?

Wat mag je van het skiën in de herfst verwachten?

Skiën in de herfst is anders dan hartje winter. Verwacht dan ook niet dat alles al open is. Ook op de Kitzsteinhorn zijn in oktober nog niet alle pistes geopend. De pistes die wel open zijn – zeker op de gletsjer – zijn vaak van topkwaliteit met heerlijk veel grip.

Het skiseizoen op de Kitzsteinhorn begint dan ook vaak alleen met de gletsjerpistes en (snel gevolgd door) de piste naar het Alpincenter. Aanvullend op de gletsjerjet 3 & 4 zijn dan ook de Kitzlifte, Magnetkopflift en Schneehasen lift (vaak) geopend. Dat betekent dat je van ca. 3000 meter hoogt tot 245o meter kunt afdalen. Prima voor de eerste bochten dus.

Naar mate de herfst vordert en afhankelijk van verdere sneeuwval en/of kou (kunstsneeuw!) openen steeds meer pistes en liften. Normaal gesproken mag je er vanuit gaan dat tegen midden november verreweg de meeste liften en pistes op de Kitzsteinhorn geopend zijn.

Combineer het skiën met de Tauern Spa

De herfst is het ideale seizoen om een lekkere combinatie van ski en wellness te pakken. Waar de geopende pistes leuk zijn voor de eerste bochten, is het het misschien net even te weinig voor een hele dag. Hoe leuk is het dan om in de middag lekker de Tauern Spa in te duiken? Mocht het je niet bekend zijn; de Tauern Spa is een gigantisch wellness centrum en luxe hotel tussen Zell am See en Kaprun. Niet voor niets is de combinatie Ski & Spa hier in de herfst dan ook zeer geliefd!

Hoe zo’n dag er dan uit ziet? Bekijk bovenstaand onze aflevering over een Ski & Spa dag in Zell am See – Kaprun.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.