fbpx
Logo
Menu sluiten
Maaike Matze
Maaike Matze

Der Geheimtipp

Langlaufen in het adembenemende Achensee in Tirol

Dit is een samenwerking met het Oostenrijks Toeristenbureau.

Maaike is op bezoek in de vakantieregio Achensee. In een eerdere aflevering heeft zij al de skigebieden van Achenkirch en Pertisau bezocht. Maar in deze regio kom je in de winter eigenlijk nóg meer voor het langlaufen. Maaike ging op pad en krijgt een spoedcursus langlaufen.

Langlaufen in de vakantieregio Achensee

Gaan we langlaufen? In een van de mooiste (en populairste) langlauf gebieden van Tirol? Yes, dat wil ik graag proberen! Langlaufen was eerlijk gezegd altijd een beetje oudbollig. Maar niets is minder waar. Wat is langlaufen ontzettend leuk om te doen (en goed voor je conditie joh!). Het is heerlijk om door de prachtige natuur te glijden en je eigen tempo te bepalen. Pure ontspanning!

Eén van Tirols grootste langlaufregio’s

Rondom de Achensee ligt wel 200 kilometer aan langlauf loipes die variëren in zacht glooiend, tot uitdagend, klassieke langlaufsporen en langlauf skate tracks, en welke optie je ook kiest; je wordt steeds weer verrast door de schitterend uitzichten op het meer, de bossen en de indrukwekkende bergen die dit gebied omsluiten. Niet voor niets behoort deze regio dan ook tot de grootste en sneeuwzekerste langlaufregio’s van Oostenrijk.

Een spoedcursus langlaufen!

Nooit eerder stond ik op de langlaufski’s. In Pertisau kreeg ik dan ook van leraar Christian les in de klassieke langlauf stijl. Als een van de oudere locals, kent Christian dit gebied op zijn duimpje en weet hij precies hoe hij mij als beginner een spoedcursus langlaufen moet geven. We beginnen rustig in een oefenparcours door heen en weer te glijden om te wennen aan het gevoel. Even later voelde ik me al een echte langlaufer, en was ik klaar voor onze tocht door de prachtige omgeving!

Een prachtige tocht langs mooie hutten

En wat is dit langlaufen heerlijk, op je eigen tempo, heerlijk om je heen kijken en de natuur op je in laten werken. Wat een rust en wat een fijne beweging! Deze beweging brengt je ook naar mooie authentieke hutten die hier in het natuurpark Karwendel liggen; in 1 van deze hutten hebben we even heerlijk geluncht. Want dat was wel nodig, want hoe mooi het ook is, dit langlaufen kost wel veel energie! 😉

Mijn eindoordeel? Langlaufen is leuk! ik ga het zeker nog een keer doen, maar ben benieuwd of mijn eerste ervaring geëvenaard kan worden.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.