fbpx
Logo
Menu sluiten
Maaike Matze
Maaike Matze

Der Geheimtipp

Winterwandelen met een ranger in Naturpark Karwendel in Achensee

Dit is een samenwerking met het Oostenrijks Toeristenbureau.

Maaike is op bezoek in de vakantieregio Achensee. In een eerdere aflevering heeft zij al de skigebieden van Achenkirch en Pertisau bezocht en ging zijn langlaufen in het natuurpark Karwendel. Deze regio biedt dan ook meer dan alleen skiën. Wat dacht je van een winterwandeling met een ranger? Maaike test het voor je uit!

Altijd leuk: met de locals op pad!

Als ik in Oostenrijk ben, vind ik het altijd leuk om op pad te gaan met locals. Van hen kan je zo ontzettend veel leren en vaak zie je net een beetje meer dan wanneer je alleen op pad bent. In Achensee had ik geluk, want nadat een local mij de skigebieden liet zien, ik met een local mocht langlaufen, mag ik afsluiten met een winterwandeling met een echte ranger. Hoe leuk is dat?!

Winterwandelen in de vakantieregio Achensee: op pad met een ranger

In de vakantieregio Achensee kan je samen met een ranger een winterwandeling maken door het natuurpark Karwendel.  En winterwandelen doe je dan ook in winter stijl, namelijk… met sneeuwschoenen! Het is heerlijk met sneeuwschoenen door de sneeuw te stappen, het loopt heel makkelijk en je bent flexibel om je alle kanten op te bewegen. En daardoor heb je alle tijd om te genieten van al het moois wat het winterwonderland je te bieden heeft. Zo konden wij genieten van het prachtige Oberautal van Achenkirch.

Het leuke aan wandelen met een ranger is, dat hij je echt met een andere blik om je heen laat kijken. Waar ik eerder nog niet op de structuur van de sneeuwvlokken, of de sporen van dieren op een boomschors heb gelet tijdens een wandeling, leert Sebastian me waar ik op moet letten en hoe ik nog meer van het wandelen kan genieten.

Gemsen spotten

Aan het begin van onze wandeling vertelde Sebastian mij dat het goed mogelijk is dat we vandaag Gemsen spotten. Oef, gaaf! We hadden inderdaad geluk, want terwijl ik nog niets in de gaten had, maande Sebatian mij om stil te zijn. Hij pakte een enorme verrekijker (wat je allemaal maar mee sleept! haha) en ja hoor…daar staat die: prachtig!

Het wandelen met een ranger is naast dat het leerzaam is, ook gewoon hartstikke gezellig. Doe je Sebastian de groeten van mij als je in de buurt bent?

Tschüss Maaike


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.