fbpx
Logo
Menu sluiten
Maaike Matze
Maaike Matze

De groeten uit...!

Dit ongelofelijke uitzicht is waarom je wil skiën bij de Achensee

Dit is een samenwerking met het Oostenrijks Toeristenbureau.

Ken jij de Achensee vakantieregio al in de winter? Een droomplek midden in de natuur met een heel veelzijdig aanbod aan sport- en vrijetijdsmogelijkheden. In deze aflevering van ‘De groeten uit…’ gaat Maaike op bezoek en test zij de skigebieden van de dorpen Achensee en Pertisau en maakt ze een ritje met de paardenkoets.

Achensee, daar mag ik naar toe! Erg leuk om een skigebied te ontdekken in een voor mij nieuwe regio. Voor veel mensen ligt de focus op de steeds grotere skigebieden, daarom vond ik het extra leuk om een kleiner gebied met de locals te ontdekken. En ik moet zeggen, dat beviel me erg goed!

Achensee – Skiën rondom een prachtig bergmeer

Achensee ligt in Tirol, net over de grens met Duitsland, en staat bekend – de naam zegt het al – om het schitterende meer (het grootste meer van Tirol!). Het skigebied van vakantieregio Achensee bestaat eigenlijk uit een paar kleinere skigebieden met in totaal 53 km pistes en 30 liften die tot een hoogte van 1900 meter reiken. Zo vormen de dorpen Achenkirch, Pertisau, Maurach, Steinberg en Wiesing gezamenlijk het skigebied rondom Achensee. Ik ben op ontdekking gegaan in de skigebieden van de dorpen Achenkirch en van Pertisau.

Dag 1: Skigebied Christlum in Achenkirch

De eerste dag werden wij ontvangen door skileraar Michael van de skischool Achensee, in het gebied Christlum in Achenkirch. Wat ons meteen opviel, is de kleinschaligheid, maar ook de gezelligheid die deze kleinschaligheid met zich meebrengt. Elke ski les beginnen de kinderen met een warming up;  dansende skileraren die iedereen enthousiast maken voor een nieuwe dag. Het is dan ook echt een gebied waar families warm worden ontvangen. Hotels zijn hier goed op kinderen ingespeeld waardoor de kinderen en de ouders kunnen genieten van een zorgeloze vakantie.

Ook Michael voelt zich hier helemaal thuis. Hij is zelf een voormalig wedstrijd skiër op hoog niveau en geniet juíst van de fijne (en genoeg uitdagende) pistes, de rust, de gemoedelijke sfeer en het overal terugkerende schitterende uitzicht op het meer hier in Achenkirch. Klein maar fijn dus! Michael laat ons het skigebied zien, en vertelt met trost over de ski race die elke week wordt gehouden; hierbij bootsen ze een echte wedstrijd na zoals je deze op tv ziet. Die wordt ook nog eens gefilmd met een drone om thuis terug te kijken op een dvd. Hoe stoer! Dat doet niet iedere skischool!

Dag 2: het skigebied van Pertisau

De tweede dag skiën we in het gebied Pertisau; wow, ik dacht dat we gisteren mooi uitzicht hadden! Het skigebied is met 10 km een klein gebied, maar skiën met direct uitzicht op het meer, maakt dat het absoluut niet vervelend is om de pistes meer dan 1x te skiën.

We sluiten de dag af in een paardenkoets. Diana rijdt ons rond door Natuurpark Karwendel in Pertisau, en laat ons zien dat het gebied naast de skipistes ook echt schitterend is. Een uitgestrekt gebied, met bossen en omringd door prachtige bergen, de ondergaande zon maakt het helemaal af; een mooie sneak peak voor onze langlauf tocht van morgen!

Tschüss, Maaike


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.