fbpx
Logo
Menu sluiten

Kijk

Welkom in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau!

Bij veel mensen gaat bij de naam Ski Juwel nog geen belletje rinkelen. Maar wellicht ken je de dorpen Niederau, Alpbach of Reith wel? Een aantal jaar geleden zijn de twee skigebieden Wildschönau en Alpbachtal met elkaar verbonden en sindsdien behoort het skigebied tot de tien grootste skigebieden van Tirol. Het is er heerlijk rustig, sneeuwzeker en de uitzichten op bijvoorbeeld de Wilder Kaiser zijn spectaculair. Wat ons betreft een échte Juwel!

Verrassend groot en veelzijdig

Met 109 kilometer pistes is dit een behoorlijk skigebied waar je met ieder niveau terecht kunt. Het grote skigebied vind je tussen de dorpen Auffach en Alpbach. Ideaal voor families zijn de wat kleinere gebiedjes van Niederau en Reith. Wat ons het meest verrast heeft? Dat deze regio van alle gemakken voorzien is, maar toch nog super authentiek. Niet voor niets komen veel vakantiegangers hier jaar in jaar uit weer terug.

Bekijk alle bestemmingen

Ontdek

4 bergen, twee dalen, één skipas 

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau ligt ingeklemd tussen het bekende Zillertal en de Kitzbühler Alpen vind je nog twee dalen: het Alpbachtal en het dal van de Wildschönau. Het skigebied bevindt zich in deze twee dalen en is sinds 2012 met elkaar verbonden. In het dal van de Wildschönau vind je de dorpen Niederau, Oberau en Auffach. In het Alpbachtal vind je de dorpen Reith im Alpbachtal en Alpbach. Dit zorgt ervoor dat het hier ontzettend veelzijdig is. Voor het eerst met de kids skiën? Kies voor Reith im Alpbachtal. Op zoek naar lange brede afdalingen? Ga in Auffach omhoog naar de Schatzberg!

Meer dan ‘alleen’ skiën

Ook naast ‘gewoon’ geweldige pistes is er genoeg te beleven. Je vindt hier een uitgebreid Funpark en een Funslope maar ook een rodelbaan én een Alpine Coaster. De rodelbaan in Niederau is zo’n 6 kilometer lang en onderweg kom je langs de gezellige Norderbergalm (waar je overigens bijzondere Schnaps kunt drinken). De Alpine Coaster vind boven op de berg in het Alpbachtal en is zowel in de zomer als in de winter open! Ontdek onze afleveringen hieronder op de kaart.

Legenda
  • BlogsBlogs
  • ActivitiesActiviteiten
  • Video'sVideo's