fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

De groeten uit...!

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau [deel 1]: Niederau & Auffach

Dit is een samenwerking met het Oostenrijks Toeristenbureau. We verkennen de Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau in twee afleveringen. In deze eerste aflevering verken ik de kant van de Wildschönau en skiën we in het kleinere gebied van Niederau!

Wéér een nieuwe regio ontdekt! Onderhand ben ik toch al op heel wat plekken in Oostenrijk geweest, maar de Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau was voor mij helemaal nieuw. Van naam kende ik het wel vaag en ik wist dat het in Tirol ligt, maar verder? Ik had geen idee. Onderhand weet ik wel beter. Ik moet namelijk eerlijk bekennen dat ik hier mijn mooiste skidagen van het hele seizoen heb gehad. Kijk snel maar even mee… misschien snap je dan waarom 😉

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Ken jij de Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau al? De volledige naam is een hele mond vol woorden maar goed, dat krijg je wel vaker als meerdere skigebieden worden samengevoegd. Sinds 2012 zijn de skigebieden Alpbachtal en Wildschönau namelijk door een gondel samengevoegd en daarmee behoort het skigebied tot de tien grootste gebieden van Tirol! Dat is niet niks en het verbaasde mij dan ook dat deze regio nog zo onbekend was bij mij. Overigens kan je met dezelfde skipas ook nog skiën in de nabijgelegen skigebieden van Niederau en Reith im Alpbachtal. Kortom, een veelzijdige regio waar je het makkelijk een tijdje volhoudt! In deze eerste aflevering neem ik je mee naar de kant van de Wildschönau!

's Ochtends vroeg waren we als eerste bovenop de Schatzberg, schitterend!
Met zo weinig mensen op de piste konden we nog flink gas geven!

Super brede, strak geprepareerde pistes op de Schatzberg

Wat mij vooral is opgevallen aan het skigebied? De super brede, strak geprepareerde pistes. Eigenlijk in het hele skigebied zijn de pistes ontzettend breed. Onze eerste skidag startten we op de Schatzberg. Die bereik je met de gondel vanaf het dorpje Auffach. Als aller-aller eerste mochten we de gondel in en daardoor hadden we de pistes nog helemaal voor ons alleen. Het was strakblauw, de sneeuw was lekker opgevroren en de temperatuur perfect. Serieus, het waren de mooiste bochten van het seizoen!

De laatste jaren ben ik ook steeds vaker in de poedersneeuw te vinden en dat is heerlijk, maar ik moet zeggen dat ik deze ochtend twijfelde wat nou eigenlijk mooier is: lege, strak geprepareerde pistes of een lekkere laag poedersneeuw? Wat zou jij liever hebben als je moést kiezen? We eindigden onze ochtend trouwens met een lekkere lunch in de Gipfö Hit, bovenaan bij de Schatzbergbahn. Een gezellig, niet te groot bergrestaurant met (alweer) super lekkere Käsespätzle.

 

#happypeppie zeggen we dan maar!
Af en toe niet vergeten ook even van het uitzicht te genieten ;-)

Rust & uitzicht in het kleinere skigebied van Niederau

Na onze ongelofelijk lekkere ochtend op de Schatzberg namen we even de auto om in de middag het kleinere gebied van Niederau te proberen. Dit gebied is wat kleiner maar erg geschikt voor families. Op de Schatzberg was het al rustig, maar hier blijft het al helemaal rustig, de hele dag! Beneden aan het dalstation, direct in het dorp vind je ook een kinderland en een aantal leuke barretjes. Ohja, en als de kids op les zijn en je zelf even wat uitdaging zoekt: je hebt hier ook twee heerlijke steile zwarte pistes!

Aan het einde van de dag rodelen in Niederau, inclusief Schnaps!

Eindig de dag met rodelen én een echte Rubenschnaps!

Om de dag écht compleet te maken ruilden we onze ski’s aan het einde van de dag in voor een slee en namen we nog één keer de lift omhoog. Vanaf het bergstation van de 4-persoons Lanerköpfl stoeltjeslift start de rodelbaan van bijna 6 kilometer lang. Vergeet onderweg niet een pit-stop te maken in de Noderbergalm want hier hebben ze wel heel bijzondere Schnaps. De zelfgemaakte Rubenschnaps is gemaakt van bieten (!). Check het einde van de aflevering maar even om te zien wat ik er van vond ;-).

Wil je meer informatie over de Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau? Bekijk dan de bestemmingspagina op Oostenrijk TV of de website van de regio.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.