fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

De groeten uit...!

Skigebied Sonnenkopf im Klostertal in een dik pak sneeuw

Dit is een samenwerking met de Alpenregion Bludenz / Klostertal Tourismus 

Op bezoek in het skigebied Sonnenkopf

In januari 2020 bezochten wij met Oostenrijk TV het skigebied Sonnenkopf. En dat is best bijzonder, want dit skigebied is namelijk één van de weinige skigebieden van Oostenrijk waar men géén sneeuwkanonnen heeft. Ja, je leest het goed: er zijn hier géén sneeuwkanonnen. Kan je hier dan wel goed skiën? Wij namen de proef op de som in de (extreem) sneeuwarme januari 2020. En ik kan je vast verklappen, ik heb fantastisch kunnen skiën!

100% natuursneeuw. Dat kenmerkt het skigebied Sonnenkopf!

Geen sneeuwkanonnen? Zo hoog gaat het skigebied Sonnenkopf!

Dat het skigebied Sonnenkopf nog altijd géén sneeuwkanonnen gebruikt is natuurlijk best bijzonder. Maar wellicht ook weer niet zo bijzonder als het lijkt. De Sonnenkopf ligt topografisch zeer gunstig (aan de voet van de Arlberg) en vangt bij sneeuwval uit het westen, noordwesten en noorden altijd ontzettend veel sneeuw. Daarnaast liggen vrijwel alle pistes op hoogtes tussen de 1800 en 2300 meter hoogte. Nu snap je het waarschijnlijk al wat beter.

Maar zo vanzelfsprekend is het dan toch weer niet, want misschien viel het je al op in de video, het landschap in het skigebied is best wel ruig. En dat betekent dat er echt wel een pak sneeuw moet vallen voordat je hier de pistes kunt openen. En toch krijgen ze het jaar in jaar uit dankzij moeder natuur gewoon voor elkaar hier.

Het skigebied kenmerkt zich door een behoorlijk ruig landschap

Hoeveel kilometer piste heeft het skigebied Sonnenkopf?

Je gaat niet naar de Sonnenkopf, omdat je hier oneindig veel kilometer piste hebt. Je gaat wel naar de Sonnenkopf als je wilt genieten van natuursneeuw, een fantastisch uitzicht (want dat heb je hier!) en je lekker gemoedelijk met de familie wilt skiën. De 34 kilometer piste is dan ook vooral rood en blauw.

Dit gebied is echter lang niet alleen geliefd bij families. Het is ook – of misschien wel vooral – populair bij Freeriders. De Sonnenkopf is een echte hotspot als het gaat om offpiste skiën. Valt er verse sneeuw dan zul je hier veel mensen buiten de pistes zien. Het skigebiedzelf heeft dan ook speciale aandacht voor deze Freeride doelgroep.

Wat maakt de Sonnenkopf verder aantrekkelijk?

Sneeuw en zon. Dat klinkt wellicht raar, maar het is echt zo. Naast dat je hier veel sneeuw hebt, heb je hier op mooie dagen ook heerlijk veel zon. En de uitzichten die je dan hebt zijn bijzonder. Wij hadden het geluk dat we zowel de sneeuw als de zon op een dag konden ervaren. Nadat de dag begon met zware sneeuwval trok het na de lunch helemaal open. En dat was wel het bewijs dat het hier boven op zonnige dagen echt genieten is! En dan zijn de drie gezellige restaurants echt een aanrader om uren te blijven hangen…

Daarnaast is ook de bereikbaarheid aantrekkelijk. Je zit nog voor de Arlberg en dat betekent dat je vanuit Nederland en België over het algemeen met ca. 8 uur rijden dit skigebied bereikt.

De zon kwam tijdens ons bezoek nog even door en WOW wat een uitzicht!

Onze ervaring tijdens dit bezoek

Het was bijzonder om te weten dat je in een skigebied bent waar alles natuursneeuw is. Verder merk je dit natuurlijk niet. Verder hebben we ook gemerkt hoe verwend wij eigenlijk zijn als het gaat om skigebieden; het valt direct op wanneer een skigebied wat oudere liften heeft. Dat geldt – eerlijk is eerlijk – ook voor het skigebied Sonnenkopf. De liften zijn niet super modern, maar aan de andere kant is dat ook gelijk weer de charme van dit gebied. Gemoedelijk skiën in de prachtige natuur.

P.s. Nieuwsgierig naar het Klostertal in de zomer? Bekijk dan deze video die wij in de zomer van 2018 maakten.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.